eur:
394.43
usd:
370.01
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Harry Winks, a Tottenham Hotspur (j), valamint Fabian Delph (k) és David Silva, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésen a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2019. április 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Kisebb meglepetésre kikapott a City, a Liverpool biztosan nyert

A Tottenham legyőzte a Manchester Cityt, kétgólos előnyben a Liverpool.

Kisebb meglepetésre a Tottenham Hotspur várhatja kedvezőbb helyzetből a labdarúgó Bajnokok Ligája angol negyeddöntőjének visszavágóját, miután 1-0-ra legyőzte a vendég Manchester Cityt. A másik keddi mérkőzésen a Liverpool 2-0-ra verte a vendég FC Portót.

A mérkőzésekről percről percre tudósításunkat itt olvashatják!

Londonban, a Tottenham új stadionjában a manchesteriek kezdtek aktívabban, letámadással nehezítették a hazaiak labdakihozatalait, s ezzel többször kellemetlen helyzetbe hozták a Tottenham játékosait. A fölény 10 percig meddő volt, majd Raheem Sterling indult meg a bal oldalról középre, s 16 méterről leadott lövésébe Danny Rose vetődött bele, ám, amint az a videózás után kiderült, kézzel blokkolt. Björn Kuipers büntetőt ítélt, Sergio Agüero viszont nem élt a lehetőséggel, a kapu bal oldalát célozta meg, de félmagas lövését Hugo Lloris kapus hárította. A kihagyott 11-es után kissé zavartnak tűnt a vendégcsapat, s a félidő hátralévő részében a Tottenham játszott veszélyesebben, viszont csak helyzetekig jutott, gólt nem tudott szerezni.

A második játékrész elején lüktető volt a játék, mindkét oldalon adódtak helyzetek, tíz percet követően viszont mindkét csapat visszavett a tempóból. Egészen az utolsó negyedóráig eseménytelenül teltek a percek, majd a manchesteriek kerültek fölénybe, mégis a hazaiak szereztek gólt. Eriksen passzolt a vendégvédelem mögé a tizenhatos jobb oldalán berobbanó Szonhoz, aki pontatlanul vette át a labdát, de még az alapvonalon megállította, majd befelé tolta, s ballal laposan a kapuba lőtt. A hajrában Josep Guardiola együttese mindent megtett az egyenlítésért, de a Tottenham jól védekezett, s megőrizte kapuját a góltól.

A tavalyi döntős Liverpool esélyeshez méltóan kezdte az FC Porto elleni találkozót, melynek már az ötödik percében gólt szerzett Naby Keita megpattanó lövésével. A folytatásban is Jürgen Klopp csapata játszott fölényben, s a félidő közepén egy szép támadás végén Firmino növelte az előnyt.

A második játékrészben a portugál gárda veszélyesebben futballozott, több lehetősége is volt a szépítésre, de ezekkel nem tudott élni, így nagyon nehéz helyzetbe került a jövő heti portói visszavágóra.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Tottenham Hotspur (angol)-Manchester City (angol) 1-0 (0-0)
gól: Szon (78.)

FC Liverpool (angol)-FC Porto (portugál) 2-0 (2-0)
gól: Keita (5.), Firmino (26.)

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×