eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Liverpool, 2018. április 24.Jürgen Klopp, az angol FC Liverpool vezetőedzője a csapatának a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében az olasz AS Roma együttese ellen játszott első mérkőzésén a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Több éves mulasztásáért kért bocsánatot Jürgen Klopp

Tanulságos nyilatkozatokat adtak az érintettek a Bajnokok Ligája-kedd után.

Jürgen Klopp elégedett volt a végeredménnyel azok után, hogy a Liverpool 2-0-ra nyert kedden este a vendég Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. A gólokat Naby Keita és Roberto Firmino szerezték, de szakértők szerint a házigazdák messze tudásuk alatt teljesítettek, és nagyon nehéz dolguk lesz a jövő heti, portugáliai visszavágón. Bár a 26. percre már kétgólos hátrányba került, a Porto a második félidőben mindent megtett a szépítésért, s ugyan ez végül nem jött össze, a helyzete nem reménytelen a második felvonás előtt.

"A második játékrészben kicsit elveszítettük az irányt, de

nincs mit kritizálni, a 2-0 nagyon-nagyon jó eredmény"

- mondta a meccs után Klopp.

"Van egy visszavágó is, és tudtuk, hogy ma este még nem tudjuk eldönteni a párharcot, így most oda kell mennünk és újra harcolnunk" - tette hozzá a német tréner.

Klopp külön kiemelte Jordan Henderson teljesítményét, szerinte a középpályás ismét remekül élt azzal a lehetőséggel, hogy a korábbiaknál nagyobb szerepet kapott a támadásokban.

"Hendo briliáns játékos" - mondta az angol válogatott futballistáról a szakember. "Láthatóan tetszik neki ez a pozíció.

Nem használtuk őt ezen a poszton három és fél évig, elnézést ezért!"

Guardiola a 0-1 után: jól játszottunk

A másik ágon a Manchester City némi meglepetésre 1-0-ra kikapott a Tottenham Hotspur vendégeként, Pep Guardiola angol bajnoki címvédő csapata január 29. óta először szenvedett vereséget. A katalán tréner ezzel együtt nem volt elkeseredve, hogy véget ért a nyerő sorozat. "Azt a néhány lehetőséget leszámítva, amelyet rögzített helyzetből vagy kontratámadásból alakítottak ki, irányítottuk a mérkőzést" - értékelt.

"Ha nem játszunk jól, én vagyok az első, aki ezt szóvá teszi, de most nincs ilyen érzésem."

A Tottenham győztes gólját ugyanúgy Szon Hung Min szerezte, mint a múlt héten, a klub új stadionjának első mérkőzésén az első, történelmi találatot. A dél-koreai csatár 18 gólnál jár ebben az idényben úgy, hogy augusztusban és januárban is több hetet hiányzott válogatottbeli kötelezettségei miatt. Könnyen lehet, hogy az idény hajrájában ismét több feladat hárul majd rá, mivel Harry Kane, a Tottenham válogatott támadója megsérült a kedd esti összecsapáson.

"Csapatként soha nem adjuk fel, az utolsó pillanatig harcolunk" - mondta Szon. - "Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a végén pontosabbak voltunk, mint ők."

A Liverpool-Porto és a Tottenham-Manchester City párharcban is jövő szerdán rendezik a visszavágót.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×