eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Santiago Arias, az Atlético Madrid (j2) és Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Atlético Madrid - Juventus mérkőzésen a madridi Wanda Metropolitano stadionban 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernandez

Az ilyen meccsekért vette meg a Juventus Ronaldót

Cristiano Ronaldo 22 gólt szerzett eddig 32 mérkőzésen az Atlético ellen. Sokat tehet azért, hogy a Juventus – meglehetősen nagy hátránya ellenére – továbbjusson a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligája egyik kedd esti mérkőzésén. A másik találkozón a Manchester City fogadja a Schalkét.

Ronaldo biztat és lelkesít. Ő is tudja, az Atlético Madrid 2-0-s előnye nem könnyen ledolgozható, ám nem lehetetlen a feladat. A portugál maga is szerzett már úgy mesterhármast a Real Madrid tagjaként az akkor még városi rivális Atléti ellen, hogy csak ő talált a kapuba a meccsen.

A Juventus azért szerződtette le a nyáron, hogy vele megnyerje a Bajnokok Ligáját, a nyolcaddöntőben búcsúzni, bármilyen erős is az ellenfél, kudarcot jelentene.

Legalábbis az olasz sajtó nagy része szerint, Massimiliano Allegri edző ugyanis úgy véli, olyan erős a mezőny, hogy nem lenne bukás a búcsú, legfeljebb majd megpróbál jövő tavasszal is a csúcsra jutni a csapata.

Kevéssé biztató, hogy a Juve a legutóbbi hat hazai BL-mérkőzése közül csupán kettőt nyert meg, azok közül is mindössze egyet, a Young Boys ellenit olyan különbséggel, ami elég lenne most a fordításhoz. Miközben igaz, hogy az Atlético Madrid a legutóbbi négy meccsén veretlen maradt olasz klubok ellen, a Juventus a legutóbbi négy, spanyol klub elleni hazai meccséből csak egyet, a Valencia ellenit tudta megnyerni.

Az olaszoknál majdnem minden kulcsember a fedélzeten, de Khedira, Alex Sandro, Barzagli, De Sciglio és Douglas Costa nem játszhat. Ettől még a várható kezdő tizenegy nagyon erős: Szczęsny – Cáceres, Bonucci, Chiellini – Bernardeschi, Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo – Mandžukić, Cristiano Ronaldo.

Az Atléticóban Godin és Koke el tudott utazni a többiekkel, de Diego Costa, Lucas Hernandez és Filipe Luis, valamint az eltiltott Partey nem. Így a várható kezdőcsapat: Oblak – Arias, Giménez, Godín, Juanfran – Koke, Rodrigo, Ñíguez, Lemar – Griezmann, Morata.

A másik mérkőzésen a Manchester City a Schalkét fogadja. Az első mérkőzésen az angolok 3-2-re nyertek Gelsenkirchenben. Guardiola csapatából hiányzik majd De Bruyne, Mendy, Bravo, Kompany, Fernandinho és Otamendi, így az Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zincsenko – Bernardo Silva, Gündogan, David Silva – Sterling, Agüero, Sané tizenegy kezd. A másik oldalon várhatóan Fährmann, Stambouli, Sané, Nastasić, McKennie, Konopljanka, Rudy, Oczipka, Bentaleb, Embolo és Burgstaller kezd, Caligiuri, Harit, Mascarell, Schöpf és Uth nem hadra fogható.

Mindkét mérkőzés 21.00 órakort kezdődik, a torinóit az M4, a manchesterit a Spíler2 TV közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×