eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Liu Shaolin Sándor örül, miután a magyar csapat utolsó tagjaként elsőként ért célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyében, a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándornak mostantól papírforma a váltóarany

Bízott az egyéni összetettbeli sikerben, de sérülése miatt nem lehetett biztos a dolgában a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon Liu Shaolin Sándor, aki az InfoRádiónak részletesebben is beszélt élményeiről. Liu Shaoang Ádó és Jászapáti Petra is értékelt.

Amikor múlt hétfőn utazott ki a magyar csapat a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra, akkor sérült meg a viadalon végül legeredményesebb korcsolyázónak bizonyult versenyző.

"Magam alá csavarodott a bokám, érzékeny volt, nagyon fájt, de szerencsére ez hamar elmúlt, és csak az érzékenység maradt; bementünk a kórházba, csináltunk mindenféle biztonsági csekkolásokat, és szerdán utaztam ki a csapathoz. Előtte meg beteg voltam, azért nem tudtam edzeni" - világította meg a káprázatos sikert megelőző kalamajkát az MTK olimpiai bajnok sportolója.

Az idősebb Liu fivérnek így

egyetlen jeges edzése volt a helyszínen a "színre lépés" előtt,

nem tudta, hogyan álljon "az egészhez".

"Szerencsére sikerült, úgyhogy összetehetem a két kezemet" - hálálkodott a sorsnak utólag a 3 aranyéremig jutó korcsolyázó.

Időben az első döntő, az 1500 méter nagyon fárasztó volt számára, nagyon elfáradt már az elődöntőben is.

"500 méteren már benne volt, hogy hozzásegítem az öcsémet, Ádót ahhoz, hogy egyéni aranyérmet nyerjen"

- árulta el Shaolin.

1000 méteren a döntőben egyedül maradt, ami miatt kicsit rosszul érezte magát, de ekkor már jó erőben volt, orosz riválisa azonban kihasználta, hogy "túlvállalta magát".

3000 méteren már "csak" az összetett elsőség megőrzésére kellett figyelnie.

Ami a váltót illeti, szerinte "szépen összeáll,

ha Ádóval benne vagyunk, akkor igazából egyszerűbbek a dolgok, Ádó nagyon jó pozícióba tud engem helyezni az utolsó két körre. Remélem, hogy a váltók mostantól papírformaként fognak jönni"

- adott hangot bizakodásának.

A dordrechti Európa-bajnoksággal részletesen is foglalkozik az InfoRádió Ötkarika című műsora péntek este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×