eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin
Liu Shaolin Sándor, az öccse, Liu Shaoang, Krueger Cole és Burján Csaba (b-j), miután aranyérmet nyertek a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi váltójában 2019. január 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/VINCENT JANNINK

Bánhidi Ákos alig talál jelzőket Liuékra

Az olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor sérülése miatt különösen értékes volt a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott Európa-bajnoki szereplése - mondta az InfoRádiónak Bánhidi Ákos, a csapat edzője és menedzsere. A viadalt a magyarok kilenc éremmel zárták.

Borzasztóan boldog az eredmények miatt Bánhidi Ákos edző-csapatmenedzser a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-Eb után.

"Liu Shaolin Sándor indulása az utolsó pillanatokig kérdéses volt bokasérülése miatt, mutatja is versenyzői magasságait, hogy hogyan tudta ezt így megcsinálni"

- utalt Bánhidi Ákos az InfoRádiónak az olimpiai bajnok sportoló hollandiai dicsőségére: 3 arany- és 2 ezüstéremmel zárt, ezzel az éremtáblázat első helyére repítve a magyar csapatot.

Utólag sajnálja már az edző azt, hogy tavaly, az olimpia előtt nem tudták komolyan venni az Európa-bajnokságot, és az erősebb férfiak csak a váltóban indultak el, "századlagossá vált az Eb-szereplés".

A lányok eredményei miatt legalább ilyen boldog, ez ugyanis most egy fiatal, újraépülő csapat.

"Nagyon fontos minden olyan önbizalom-növelő tényező, ami segít azt a munkát elvégezni, amit kell ahhoz, hogy ott tudjunk lenni a következő téli olimpián női vonalon"

- mondta Bánhidi Ákos.

Az edző két kedvenc döntője az volt, ahol az első és a második helyen is magyar zárt - a férfiaknál. 1500 méteren Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes lett, míg 500-on fordított volt a sorrend.

"Tálcáról adták egymás kezébe az aranyérmet, nagyszerű taktikai megoldásokat hajtottak végre" - fogalmazott.

A dordrechti Európa-bajnoksággal részletesen is foglalkozik az InfoRádió Ötkarika című műsora pénteken este fél nyolctól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×