INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

rövidpályás gyorskorcsolya

liu shaolin sándor

liu shaoang

bánhidi ákos

Dordrecht, 2019. január 13. Liu Shaolin Sándor, az öccse, Liu Shaoang, Krueger Cole és Burján Csaba (b-j), miután aranyérmet nyertek a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi váltójában 2019. január 13-án. MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

Bánhidi Ákos alig talál jelzőket Liuékra

Infostart / InfoRádió

Az olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor sérülése miatt különösen értékes volt a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott Európa-bajnoki szereplése - mondta az InfoRádiónak Bánhidi Ákos, a csapat edzője és menedzsere. A viadalt a magyarok kilenc éremmel zárták.

Borzasztóan boldog az eredmények miatt Bánhidi Ákos edző-csapatmenedzser a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-Eb után.

"Liu Shaolin Sándor indulása az utolsó pillanatokig kérdéses volt bokasérülése miatt, mutatja is versenyzői magasságait, hogy hogyan tudta ezt így megcsinálni"

- utalt Bánhidi Ákos az InfoRádiónak az olimpiai bajnok sportoló hollandiai dicsőségére: 3 arany- és 2 ezüstéremmel zárt, ezzel az éremtáblázat első helyére repítve a magyar csapatot.

Utólag sajnálja már az edző azt, hogy tavaly, az olimpia előtt nem tudták komolyan venni az Európa-bajnokságot, és az erősebb férfiak csak a váltóban indultak el, "századlagossá vált az Eb-szereplés".

A lányok eredményei miatt legalább ilyen boldog, ez ugyanis most egy fiatal, újraépülő csapat.

"Nagyon fontos minden olyan önbizalom-növelő tényező, ami segít azt a munkát elvégezni, amit kell ahhoz, hogy ott tudjunk lenni a következő téli olimpián női vonalon"

- mondta Bánhidi Ákos.

Az edző két kedvenc döntője az volt, ahol az első és a második helyen is magyar zárt - a férfiaknál. 1500 méteren Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes lett, míg 500-on fordított volt a sorrend.

"Tálcáról adták egymás kezébe az aranyérmet, nagyszerű taktikai megoldásokat hajtottak végre" - fogalmazott.

A dordrechti Európa-bajnoksággal részletesen is foglalkozik az InfoRádió Ötkarika című műsora pénteken este fél nyolctól.

Nyitókép: MTI/EPA/VINCENT JANNINK

Kapcsolódó hang

Short track-Eb: Bánhidi Ákos edző értékel
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018