eur:
394.86
usd:
371.69
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Párizs, 2018. május 13.Edinson Cavani, a Paris Saint-Germain (PSG) játékosa ünnepel a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018-as trófeájával a Stade Rennais elleni mérkőzésük után a párizsi Parc des Princes stadionban 2018. május 12-én. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Beleszólt a politika a francia bajnokságba

A párizsi zavargások miatt elmarad a francia labdarúgó-bajnokság szombatra kiírt rangadója a Paris Saint-Germain és a Montpellier között.

Az éllovas fővárosiak szombaton 16 órakor fogadták volna a 14 pontos hátránnyal második Montpellier-t, de a PSG a rendőrség tanácsára bizonytalan ideig elhalasztotta a találkozót.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere 3 és 4 millió euró közé becsülte hétfőn az üzemanyagadó emelése ellen tiltakozó sárga mellényesek hétvégi megmozdulását kísérő zavargások okozta anyagi károkat.

Szombat este óta a közterület-felügyelet munkatársai 900 köbméter szemetet és kétszáz roncsot szállítottak el.

A rangadó lefújása előtt nem sokkal jelentette be hivatalosan Édouard Philippe francia kormányfő az üzemanyagadó befagyasztását, eleget téve ezzel a sárga mellényes mozgalom legfőbb követelésének.

"Egyetlen adó sem ér annyit, hogy veszélybe sodorjuk miatta a nemzet egységét"

- érvelt beszédében Philippe.

A hat hónapos moratóriumot más, a társadalmi elégedetlenség enyhítésé érdekében tett lépések is kísérik, köztük a gáz és az áram árának féléves befagyasztása.

A kormányfő először kedd reggel - a Köztársaság Lendületben (LREM) és szövetségese, a Demokratikus Mozgalom (MoDem) parlamenti frakcióülésén - jelentette be a döntéseket, amelyek a kabinet előző este hozott Emmanuel Macron francia elnökkel egyetértésben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×