eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Robert Kubica korábbi lengyel Forma-1-es pilóta a Hungaroringen, ahol autót tesztelt a Renault csapatnál 2017. augusztus 2-án. A Hungaroringen először teszteltek versenyautókat. A 32 éves Kubica 2006 és 2010 között volt az F1-es mezőny tagja, a 2011-es szezon előtt, egy raliversenyen súlyos balesetet szenvedett, számos operáción esett át, jobb kezét máig nem tudja tökéletesen használni, ezért azóta más sorozatokban versenyzett. A francia csapat idei versenyautóját első alkalommal a Hungaroringen vezette, s elképzelhető, hogy ez lesz az első komolyabb lépés a Forma-1-es visszatéréséhez.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kubica is megszólalt a visszatéréséről

Jövőre a Williams csapatában tér vissza a Forma-1-be a lengyel Robert Kubica, aki a 2011 februárjában elszenvedett ralibalesete óta nem állt rajthoz az elitkategóriában. Már csak két kiadó pilótaülés van.

Az istálló csütörtökön, az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén jelentette be a 33 éves versenyző szerződtetését, aki így az újonc brit George Russell csapattársa lesz 2019-ben.

"Visszatérni a Forma-1-be életem egyik legnagyobb eredménye" - mondta Kubica, aki utoljára 2010-ben, a Renault színeiben indult F1-es futamon.

  • A krakkói születésű Kubica 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, és 2010 év végéig 76 futamon indult, 12-szer állt dobogón, egyetlen győzelmét pedig a 2008-as Kanadai Nagydíjon aratta.
  • 2010-ben már a Renault-nál versenyzett, és ott kezdte volna meg a 2011-es idényt is, ám februárban egy olasz ralin balesetet szenvedett, és jobb keze súlyosan megsérült, máig sem tudja százszázalékosan használni.
  • Tizenegy hétig volt kórházban, aztán felépülését követően ismét versenyezni kezdett: 2013-2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula-E, illetve GP3-as autókat tesztelt.

Kubica tavaly már több alkalommal tesztelt Forma-1-es versenyautót is, idén pedig a Williams teszt- és tartalékpilótája volt.

"Nagy kihívás volt visszatérni a Forma-1-be, de ami korábban szinte lehetetlennek tűnt, most úgy tűnik, mégis lehetséges"

- nyilatkozta a bejelentés után a lengyel versenyző. Hozzátette: "Hosszú utat tettem meg idáig, és most következnek az új kihívások a Willamsszel."

Már csak két szabad pilótaülés van

Az idén tulajdonosváltáson átesett Force India még nem nevezte meg másik pilótáját, de nagy eséllyel a kanadai Lance Stroll ülhet majd be a versenyautóba, és lesz a mexikói Sergio Pérez társa.

A Toro Rossónál az egyik hely az orosz Danyiil Kvjaté, a másik versenyző kiléte azonban egyelőre még nem ismert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×