eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2016. július 14.Antonio Conte, az angol Chelsea labdarúgócsapat új, olasz vezetőedzője sajtóértekezletet tart a londoni Stamford Bridge Stadionban 2016. július 14-én. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Egy korszak lezárult a Chelsea-nél

Eldőlt Antonio Conte sorsa: az olasz trénert menesztette a Chelsea, és utóda honfitársa, Maurizio Sarri lesz.

A Chelsea bejelentette Conte távozását. Cesc Fabregas és volt csapatkapitány, John Terry is elköszönt közösségi oldalán a 48 éves olasz trénertől.

"Köszönöm, Mister, az újabb Premier League-címet és az FA-kupát. Az elején nem könnyű meggyőzni, de végül remélem, büszkévé tettem. Sok sikert a jövőhöz" - írta a Twitteren a spanyol középpályás.

"Köszönök mindent, Főnök. A pályafutásom legnehezebb szezonjában Antonio őszinte és tiszteletteljes volt, és ott volt, amikor szükségem volt rá" - írta az Instagramon Terry, aki tavaly nyáron hagyta el a csapatot.

Thank You Boss ?? @chelseafc Great man, Great manager. I wish you every success in the future ??

John Terry (@johnterry.26) által megosztott bejegyzés,

Conte 2016-ban érkezett a londoni klubhoz, és első évében bajnokságot, a legutóbbi szezonban pedig kupát nyert a csapattal, csakhogy ezúttal a Premier League-ben nem remekelt az együttese, csak ötödik lett, így lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról is. Ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy sikeretlen volt a két év a Chelsea élén, hiszen a száznál több meccset a klub kispadján töltő szakemberek közül az övé a legjobb mérleg: 106 mérkőzésből 69-et nyert meg, és 20 lett döntetlen.

Roman Abramovics, a klub tulajdonosan azonban váltani akart, és már jó ideje beszéltek Conte menesztéséről, ám az olasz edző nem akart önként menni, hiszen akkor jelentős összegtől esett volna el. A huzavona most ért véget, és érkezhet a kispadra az Abramovics-éra kilencedik edzője: a szintén olasz Maurizio Sarri. Ő az utóbbi három idényt a Napolinál töltötte, ám a nyáron kérte a szerződése felbontását, s már akkor tudni lehetett, a Chelsea miatt.

Sarri egyébként sosem dolgozott még nagy klubnál, a Napoli volt a legjelentősebb csapata, de bajnoki címet nem tudott nyerni, igaz, tavaly őt választották a Sere A legjobb edzőjének. Ami igazi váltás lehet a Stamford Bridge-en, hogy olasz létére a látványos támadófutball híve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×