eur:
385.92
usd:
354.58
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Benedek Dalma: "Győzzön a jobbik"

Néhány nappal ezelőtt tért haza a kajakedző Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja a kaliforniai San Diegóból. A másfél hónapos edzőtáborozásról a többszörös világ- és Európa-bajnok Benedek Dalma elmondta: remek formában van a csapat.

Hogyan zajlott a tengerentúli felkészülés?

Nagyon jó edzőtábort és időszakot tudunk a hátunk mögött. Remek időnk volt San Diegóban, a körülmények is optimálisak voltak. Rengeteg munkát végeztünk el, és mindenki fejlődött a tavalyi évhez képest, szóval remek formában van a csapat.

Nyugodt volt ez a másfél hónap, azok után, hogy tavaly Janics Natasa távozott a csoportból?

A tavalyi szerencsétlen incidens után idén semmi sem árnyékolta be a felkészülésünket. Profi sportolók révén próbáltuk kizárni az információkat és fejleményeket. Mindenki el tudta végezni az eltervezett munkát.

Ön Paksy Tímeával, míg Janics Natasa Kovács Katalinnal indul párosban, és ezen két kettős között dőlhet el az olimpiai indulás joga. Mennyire feszült néhány héttel a válogatók előtt?

Örülök neki, hogy ez a lépés megtörtént. Paksy Tímeával mi sem tartottuk korrektnek, hogy úgy dőljön el az indulás joga, hogy ők meg sem próbálhatják ezt. Felnőtt emberek vagyunk, le tudjuk rendezni ezt a helyzetet a parton, a vízen pedig győzzön a jobbik korrekt körülmények között.

Négyesben várhatóan tagja lesz a csapatnak, de emellett mennyire számít arra, hogy egyesben is kivívhatja a pekingi részvételt?

Az egyesre készülök, és nagyon szeretnék ebben a számban is indulni. A jó csapathajónak is az egyes teljesítmény az alapja. Paksy Timivel mindketten az egyesre készülünk, és ha abban jók leszünk, akkor jól fog menni a páros is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×