eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy Feró a Beatrice együttes koncertjén a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 20-án.
Nyitókép: Veres Nándor

Sikerült „megpityeregetetni” Nagy Ferót

Feró 75 - Ahogy Ti zenéltek  címmel jelent meg az a lemez, amely a Beatrice énekese, Nagy Feró 75. születésnapja alkalmából készült. Az albumon olyan előadók szerepelnek, mint Bródy János, a Tankcsapda, az Anna and the Barbies, a Bagossy Brothers Company és a Magna Cum Laude, ismertette az InfoRádiónak az énekes fia, a Beatrice dobosa, Nagy Hunor Attila.

Az album valamennyi vendégelőadója több szálon kapcsolódik a Beatricéhez, sokukkal régi barátságot ápol a formáció, mondta az InfoRádióank Nagy Hunor Attila dobos, Nagy Feró fia. Így van ez például a Tankcsapda zenekarral, amely korábban már a saját lemezére is feldolgozott Beatrice-dalt, vagy a Magna Cum Laude együttessel, amelynek tagjaival szintúgy „ezer éves” múltra tekint vissza a kapcsolatuk. De akár a Bagossy Brothers Company, akik esetében kíváncsian várták, hogy egy manapság divatos fiatal zenekar hogyan dolgozna föl egy negyven éves nótát.

A zenész külön kitért még Keresztes Ildikó és Varga Miklós duettben elhangzó, vélhetően mindenki számára ismert Azok a boldog szép napok produkciójára is, amit az eredeti után a legjobbnak tart.

Az előadók a saját stílusukban adták elő a számokat, eleget téve Nagy Hunor Attila kérésének, miszerint, hogy „ne bújjanak a Feró mögé”, és a dalszövegen kívül mindent alakítsanak a saját képükre, ahogyan a saját albumukra rátennék, vagy a koncertjükön előadnák.

A Beatrice dobosa azt is elárulta, követve azt az egyszerű szabályt, hogy a Feró környezetében lévő „fecsegősöknek” nem árulták el, sikerült titokban tartani a meglepetésalbumot, bár az utolsó héten az ünnepelt már kezdte sejteni, hogy valami készül. Végül a meglepetéssel sikerült is „megpityeregtetni”, annak ellenére, hogy köztudottan „magába bújó” ember az érzelmes pillanatokban. Nem nagyon szereti magát piedesztálra emelni, és az, hogy ezt most az együttesek megtették, fontos pillanat volt a számára – tette hozzá a Beatrice frontemberének fia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×