eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
New York, 2015. november 10.Amedeo Modigliani olasz avantgárd festő- és szobrászművész Nu couché című aktfestményére szóló telefonos licitálásokat fogadják a Christies aukciósház árverésén New Yorkban 2015. november 10-én. Az alkotás 170,4 millió dollárért (50 milliárd forintért) kelt el. A kínai vásárló minden idők második legmagasabb árverési összegét fizette ki a százéves képért. Balról Jussi Pylkkanen árverési kikiáltó. (MTI/EPA/Peter Foley)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Csaknem húszmillió dollárt adtak egy Magritte-ért

Az 1957-ben készült sötét tónusú kép, az őszi műkincsárverések szezonnyitó aukciójának sztárja, egy dús lombozatú fát ábrázol, a közepében egy világító félholddal.

A becsült leütési sáv felső határát messze meghaladó áron, 19,6 millió dollárért kelt el René Magritte belga szürrealista festő Le seize septembre (Szeptember 16.) című festménye hétfő este New Yorkban.

A Christie's szervezte árverésen a várt 4,5 millió helyett 16,2 millió dollárért - az alkotó esetében új rekordot jelentő áron - talált vevőre Umberto Boccioni (1882-1916) olasz futurista festő és szobrász egy bronzszobra, és 13,3 millió dollárért adták el Pablo Picasso egy színpompás festményét is.

Az impresszionista és modern műalkotásokból rendezett árverésen együttesen 191,9 millió dollárért vásároltak műkincseket a gazdag gyűjtők, csaknem minden tétel a becsültnél jóval magasabb áron kelt el.

Az elkövetkező napokban további 20. századi művek kerülnek kalapács alá a Christie's, a Sotheby's és a Phillips aukcióin, köztük Claude Monet Charing Cross Bridge című festménye és Keith Haring egy faliképe.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×