eur:
392.83
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Bejárhatja az Uffizi karácsonyi tárlatát, amíg készül a karácsonyi vacsora

Online kiállításon mutat be különleges karácsonyi festményeket a firenzei Uffizi-képtár.

Online kiállításon mutat be válogatást különleges karácsonyi festményekből, köztük Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Sandro Botticelli és Hugo van der Goes műveiből a világhírű firenzei Uffizi-képtár.

Az internetes tárlaton jól nyomon követhető a karácsony motívumának fejlődése a művészettörténetben - mondta Eike Schmidt múzeumigazgató a L'Osservatore Romano vatikáni lap német nyelvű kiadásának.

A Kathpress egyházi hírügynökség ismertetése szerint a 24 nagyfelbontású képen a legapróbb részletekig megtekinthetők a világhírű alkotások, Leonardo da Vinci Háromkirályok imádása című festményén például évszázadok óta első ízben vehetők ki jól bizonyos részletek.

Egyes ábrázolások, például Hugo van der Goes flamand festő művei, olyan részletekkel szolgálnak, amelyek jelentőséggel bírnak a vallásosság- és a teológiatörténet szempontjából: ezeken például a kisded sugárkoszorún fekszik, mint Svéd Szent Brigitta egyik látomásában.

Ide kattintva megnézheti a 24 műalkotást.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×