eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamarosan a neten is nyomul majd a Beatles

Hamarosan legálisan is letölthetők lesznek majd a Beatles számai, miután az Apple Corps kiadó és az Apple Computer megállapodott a márka és a védjegy tulajdonjogáról.

Tavaly májusban a Beatles elvesztette azt a pert, amelyet az Apple Computer ellen indított a cég iTunes zeneletöltő szolgáltatása miatt.

A legendás zenekar még életben lévő tagjai, illetve az elhunyt tagok családjai azzal vádolták a számítástechnikai óriást, hogy megsértette az alma védjegy használatáról szóló megegyezést.

Éppen ezért a gombafejűek lemezei eddig legálisan nem voltak letölthetők a világhálóról, a felek azonban a minap megállapodtak arról, hogy ezentúl az Apple Computer kezében lesz majd a márka, a licensz és egyes védjegyek is, amelyek az Apple Corpshoz tartoztak.

Az évtizedek óta tartó pereskedés lezárása tehát azt jelentheti, hogy hamarosan a Beatles-dalok is megjelennek az Apple online zenei áruházban, az iTunes-on.

Most már örülnek egymásnak

Az Apple és az Apple Corps képviselői a hosszú csatározások alatt keményen egymásnak estek, most mégis úgy nyilatkoztak, rendkívüli módon örülnek a megegyezésnek, és nagyon várják, hogy együtt dolgozzanak.

A kiadó vezetője, Neil Aspinall már meg is kezdte a számok digitális katalogizálását.

Nem túl nagy összeg

Azt még nem lehet tudni, vajon mikortól lesznek letölthetők a dalok, de egy szakértő szerint már nem kell sokáig várniuk a rajongóknak: "Fogadok, hogy gyorsan végeznek majd. Az Apple-nak rendkívül fontos volt, hogy ezt elintézze" - mondta.

Az elemző úgy saccolja, a zenekar még élő tagjai és az elhunytak örökösei nagyjából 100 millió dollárt (csaknem 20 milliárd forint) kaptak a márkáért.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×