eur:
390.74
usd:
359.69
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Számszeríj. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Nyílpuskás gyilkos tartja rettegésben Nagy-Britanniát

A brit rendőrség különleges keresőegységekkel és fegyveres csapatokkal kutat egy 26 éves férfi után, aki a gyanú szerint számszeríjjal ölt meg három embert.

A rendőrség felszólította Kyle Cliffordot, hogy adja fel magát, a lakosságot pedig figyelmeztette, hogy ne próbálják meg elfogni, főként mert fegyver lehet nála – adta hírül a BBC. A feltételezések szerint a 26 éves férfi a Hertfordshire megyei Bushy településen egy nyílpuskával végzett három nővel. A 25, 26 és 61 éves áldozatok rokonok voltak és a rendőrség szerint előre kitervelten végeztek velük.

A brit hatóságok már közzétették a feltételezett elkövető fényképét is:

A helyi rendőrség vezetője, Jon Simpson főfelügyelő a sajtónak elmondta, hogy különleges keresőegységekkel és fegyveres csapatokkal kutatnak London északi részén és Hertfordshire megyében a gyilkos után. A rendőrtiszt azt is közölte: nem zárható ki, hogy a tettes a számszeríj mellett más fegyvert is használt a gyilkosságok elkövetésekor. Valamennyi áldozata azonnal életét vesztette.

"Nagyon megdöbbentünk, mert mi nem szoktunk ilyenekhez" – nyilatkozott a BBC-nek a Hertfordshire megyei önkormányzat egyik képviselője. Laurence Brass szerint Bushy egy csendes kis vidéki település, ahol eddig a legsúlyosabb bűntett az illegális szemétégetés volt. "Erre most közlik velünk, hogy nálunk hármas gyilkosság történt" – méltatlankodott Brass képviselő.

Közben kiderült, hogy a három áldozat a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt felesége és két lánya. Az áldozatokkal a saját házukban végzett kedd este a gyilkos, aki a Daily Mail szerint meg is kötözte őket. Az újság úgy értesült, hogy a gyanúsított, Kyle Clifford John Hunt fiatalabbik lányának, Lousie-nak a volt barátja.

Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 29. 05:30
×
×
×
×