eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Összetört palackok hevernek a földön egy italboltban Fukusima prefektúrában 2021. február 13-án. A Japán Meteorológiai Szolgálat közlése szerint erős,  7,0-7,1-es magnitúdójú földrengés volt Japán északkeleti partjainál.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo hírügynökség/Jun Hirata

Fukusimai víz az óceánban - Pánikszerű sóvásárlás kezdődött Kínában

Kína legnagyobb sógyártója pénteken felszólította az embereket, hogy ne vásároljanak pánikszerűen sót, miután Japán előző nap megkezdte a fukusimai atomerőmű tisztított hűtővizének a Csendes-óceánba engedését, annak ellenére, hogy Peking határozottan ellenezte ezt.

Az állami tulajdonú National Salt Industry Group, a világ legnagyobb konyhasógyártója közleményben jelentette be, hogy növeli a készleteket, mivel Kína egyes részein az emberek elkezdték felhalmozni a sót.

A szupermarketek polcai kiürültek, az online értékesítési platformokon pedig néhány helyen, köztük Pekingben és Sanghajban elfogyott a só.

Kína ellenezte Japán intézkedését, mondván, a japán kormány nem bizonyította be, hogy a kibocsátott víz biztonságos, és megtiltotta minden vízi termék behozatalát Japánból. Tokió válaszul bírálta Kínát "tudományosan megalapozatlan állítások" terjesztéséért, és fenntartja véleményét, hogy a vízkibocsátás biztonságos, megjegyezve, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) is arra a következtetésre jutott, hogy az emberekre és a környezetre gyakorolt hatás "elhanyagolható".

"Túlórában dolgozunk a termelésen, a forgalmazáson, és mindent megteszünk a piaci ellátás biztosítása érdekében" - áll a sógyártó cég közleményében. "Kérjük, vásároljanak ésszerűen, és ne vásároljanak pánikszerűen, vakon" - tették hozzá.

A csoport szerint a tengeri só csak 10 százalékát teszi ki az emberek által fogyasztott sónak. A tájékoztatás szerint a sókészlet bőséges, és a készlethiány legfeljebb átmeneti lesz.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×