eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vadim Prisztajko ukrán nagykövet távozik Boris Johnson brit miniszterelnök rezidenciájáról, a Downing Street 10-ből 2022. február 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Volodimir Zelenszkij váratlant húzott

Prisztajko három évig volt londoni nagykövet. Korábban miniszterelnök-helyettesi és külügyminiszteri tisztséget is viselt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken visszahívta Vadim Prisztajkót, Ukrajna nagy-britanniai nagykövetét, miután a diplomata alig egy héttel korábban "egészségtelen szarkazmussal" vádolta meg az ukrán vezetőt a brit televízióban.

Ben Wallace brit védelmi miniszter a NATO vilniusi csúcstalálkozóján megjegyezte, hogy Kijev hálásabb is lehetne a segítségért, amelyet támogatóitól kapott az oroszok elleni harchoz.

Ezt követően Zelenszkij egy sajtótájékoztatón azt firtatta, hogy vajon mire gondolhatott ezzel a brit tárcavezető. Hozzátette, "minden reggel személyesen mondhat neki köszönetet felkelés után", ha erre tart igényt.

Prisztajko szerint Zelenszkij megjegyzése a kívánttal ellentétes hatást vált ki.

Nagy-Britannia az Egyesült Államok után Ukrajna második legnagyobb fegyverszállítója, és eddig több milliárd font értékben küldött felszereléseket, köztük - a nyugati szövetségesek közül elsőként - harckocsikat, valamint önjáró lövegeket és légvédelmi rendszereket, valamint indított átfogó kiképzési programokat az ukrán fegyveres erők számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×