eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Unsplash.com

Klein Dávid szerint minimális az esély arra, hogy él Suhajda Szilárd

„Ki kell mondani, hogy ez a mentés illetve keresés, ami Szilárdért elindult, túlnyomórészt inkább keresés - fogalmazott Klein Dávid hegymászó.

A közismert hegymászó, aki eddig szintén nem tudott feljutni a Mount Everestre a hirado.hu-nak beszélt. Suhajda Szilárd esélyeiről azt mondta: "nagyon kis esély van rá, hogy életben van. Én személy szerint még nem találtam rá precedenst, hogy valaki ebben a magasságban ilyen hosszú ideig túlélt volna.”

„Az egyetlen dolog, ami szerintem bizakodásra adhat okot, hogy a fiziológiai elváltozások, bár nehezen visszafordíthatók, nagyon lassan játszódnak le a szervezetben” – fogalmazott Klein Dávid.

Közben az Explorerweb szakoldal arról ír, hogy ebben az időszakhoz képest szokatlan hideg van a csúcs közelében. Erről az a serpa beszélt, aki a napokban hozott le egy embert a hegyről. Gelje, így hívják, annak a csapatnak a tagja, akik most keresik Suhajda Szilárdot.

Az Index arra emlékeztet, hogy Suhajda Szilárd magyar idő szerint kedd hajnalban indult el a világ legmagasabb hegycsúcsa felé. Tisztán, azaz teherhordó serpák és oxigénpalack nélkül szeretett volna első magyarként felérni a világ tetejére, a 8848 méteres csúcsra. Műholdas telefonján utoljára szerda délelőtt telefonált. Nyomkövetője később még magasabbról, 8795 méterről, az úgynevezett Hillary-lépcső magasságából jelzett, de ezután minden kapcsolat megszakadt vele.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×