eur:
383.87
usd:
352.99
bux:
68799.81
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Ukrán katona a Donyecki területen fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. február 20-án. Az orosz haderő a környező településeket elfoglalva fokozatosan keríti be Bahmutot.
Nyitókép: MTI/AP/Aleksz Babenko

Itt az ukránok bejelentése Bahmutról

Az ukrán fegyveres erők Donyeck megyében visszaverték az orosz csapatok Bahmut elleni támadásait, és eltaláltak egy orosz lőszerraktárt - számolt be csütörtök esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A közlemény szerint az ukrán légierő 13 csapást mért az orosz erők személyi állományának és katonai felszereléseinek koncentrációs területeire, az ukrán rakétacsapatok és tüzérségi egységek pedig egy orosz lőszerraktárt találtak el.

A vezérkar nem közölte, hogy pontosan hol mért csapást az ukrán hadsereg.

Az orosz Wagner csoport katonái zászlót lengetnek Bahmutban, a pontos helyet nem adták meg, de azt írják, hogy közel a belvároshoz.

A kijevi katonai vezetés hozzáfűzte, hogy a nap folyamán az orosz erők 24 légicsapást mértek az ukrán katonák állásaira és három rakétacsapást indítottak a Donyeck megyei Csasziv Jar, valamint Zaporizzsja városra. "A terrorcselekmény következtében lakóépületek rongálódtak meg, és a civil lakosság körében is voltak áldozatok" - tette hozzá a vezérkar további részletek közlése nélkül.

A dél-ukrajnai Herszon megye ügyészi hivatala arról adott hírt, hogy csütörtökön az orosz erők a régióban lévő Beriszlav térségében - az előzetes információk szerint drónokkal - csapást mértek humanitárius segélyért sorban álló emberekre, akik közül kilencen sérültek meg, köztük egy gyermek. Az ügyészség az incidenst a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×