eur:
390.69
usd:
364.1
bux:
68237.16
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
One woman, young woman with Covid-19 symptoms sitting on sofa at home, holding thermometer.
Nyitókép: South_agency/GettyImages

Aggasztó hírek jönnek az influenzáról Angliából: a Covid sem rúg mellette labdába idén

Az elmúlt négy évben nem tapasztalt mennyiségben kerülnek betegek influenzás tünetekkel kórháza a szigetországban.

A december 11-ét megelőző egy héten több influenzás megbetegedéssel küzdő embert szállítottak kórházba az országban, mint ahány koronavírusos páciens intézményi ellátásra szorult - írja a Sky News. 100 ezer emberre 6,6 koronavírus miatt kórházban kezelt beteg jutott, míg influenzásból 6,8 volt ugyanez az arány.

Mindez aggasztja a kórházi dolgozókat, ugyanis a 2017-2018-as influenzaszezon óta nem szembesültek azzal, hogy ennyien szorulnának kezelésre megbetegedésük miatt.

Számításaik szerint a helyzet a következő hetekben még omlani fog. A szakemberek arra biztatnak mindenkit, hogy vegye fel az influenza elleni védőoltást, mivel ez jelenti a leghatékonyabb védekezést a megbetegedés ellen.

Az Egyesült Királyságban különösen a 2-3 éves korú gyermekek körében alacsony idén a betegség elleni átoltottság.

A legtöbben a 85 év fölötti korosztályból kerülnek kórházba influenza miatt: 100 ezer emberre 23,1 beteg jut ebben az életkori kategóriában.

Az NHS adataiból kiderült, hogy a december 11-ét megelőző héten naponta átlagosan 1162 influenzás beteg feküdt Anglia kórházi ágyain - 63 százalékkal több, mint az előző heti 712 beteg. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan 87 influenzás beteg feküdt intenzív osztályon - ez 45 százalékkal több, mint egy héttel korábban.

A tavalyi tél hasonló időszakában naponta mindössze 25 beteg feküdt kórházban influenzával, és csak egy beteg volt intenzív osztályon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×