eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Youtube

Döntött a bíróság: Alec Baldwin nem maradhat ki

Mamie Mitchell, a Rust naplóvezetője a rendezőasszisztens David Halls és a fegyyermester Hannah Gutierrez-Reed mellett a producer főszereplő Baldwint is beperelte.

Baldwin szerette volna elérni, hogy ne lehessen az alperesek közt, a bíróság azonban másképp döntött. A naplóvezető érvényesítheti Baldwinnal szembeni követelését a perben, melyet azért indított, mert véleménye szerint Baldwin "gondatlanságból" sütött el egy kellékfegyvert.

A fegyverben éles töltény volt, amely szinte azonnal megölte Halyna Hutchinst a Rust Santa Fe-ben zajló forgatásán. A vád szerint annak dacára húzta meg a ravaszt, hogy ez nem szerepelt a forgatókönyvben - írja a Sky News.

Michael Whitaker bíró elutasította Baldwin arra vonatkozó indítványát, hogy ne lehessen őt beperelni, valamint egy másik indítványt, mely azt kérte, hogy ne vegyék figyelembe a naplóvezető büntető kártérítési igényét.

A 42 éves Hutchins a film operatőreként dolgozott, amikor 2021. október 21-én meghalt. Joel Souza, a rendező is megsérült a balesetben.

Gloria Allred, Mitchell ügyvédje üdvözölte a bíró döntését.

"Nagyon örülünk, hogy nyertünk, és hogy a bíróság ma engedélyezte, hogy Alec Baldwin tiltakozása ellenére folytassuk az ellene indított perünket a támadás, az érzelmi sérelem szándékos okozása és a gondatlanság alapján" - mondta.

Októberben Baldwin és az operatőr örököse egy külön polgári peres ügyben megegyezésre jutottak meg nem nevezett összegben, valamint bejelentették, hogy jövőre folytatják a film forgatását.

A Santa Fe-i kerületi ügyészség szóvivője szerint a megegyezésnek nincs hatása a folyamatban lévő bűnügyi nyomozásra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×