eur:
388.44
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Mohajer-6 felfegyverezhető iráni drón
Nyitókép: Defence Blog

Mostantól nem tanácsos az irániaknak Ukrajnában lenniük

Irán – és Oroszország – tagadja, hogy öngyilkos drónjait használnák a háborúban Ukrajna ellen.

Az iráni külügyminisztérium bejelentette: nem tanácsolja állampolgárainak, hogy Ukrajnába utazzanak, és arra szólította fel a már ott tartózkodó irániakat: sürgősen hagyják el az országot.

"Az ukrajnai katonai helyzet romlása miatt minden iráni állampolgárnak határozottan azt tanácsoljuk, hogy ne utazzon Ukrajnába. Minden iráni állampolgárt, aki Ukrajnában él vagy ott tartózkodik, arra kérünk, hogy hagyja el az országot saját biztonsága érdekében" - fogalmazott a tárca közleményében, amelyet félhivatalos iráni állami hírügynökségek idéztek.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője nem sokkal korábban arról nyilatkozott, hogy

az Egyesült Államok szerint iráni katonai személyzet segít a Krímben az orosz hadseregnek az Ukrajna elleni dróntámadásoknál.

John Kirby, az amerikai elnöki hivatal nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője pedig kijelentette: "Meg tudjuk erősíteni, hogy a Krímben állomásozó orosz katonák iráni drónokat irányítottak, Ukrajna - egyebek mellett az elmúlt napokban Kijev - elleni légicsapásokra felhasználva őket".

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter csütörtökön leszögezte: "Irán ugyan együttműködik védelmi téren Oroszországgal, az Ukrajna ellen bevetendő drónok és fegyverek azonban nem képezik Irán politikájának részét".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×