eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
https://t.co/6T9gYfjOCH
Nyitókép: Twitter/PIXSELL Croatia

Tehervonatba rohant egy személyvonat Horvátországban

Hárman meghaltak, a sérültek között külföldiek is vannak.

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este:a közép-horvátországi Novska közelében egy személyvonat beleszaladt egy műszaki hiba miatt álló tehervonatba.

Az első jelentések szerint ketten haltak meg, nem hivatalos információk szerint a mozdonyvezető és a kalauz. Az újabb beszámolók már 3 áldozatról szólnak.

Tizenegy ember megsérült.

Andrej Plenković miniszterelnök a helyszínen arról számolt be, hogy a sérültek között külföldiek is vannak, de állampolgárságukat nem árulta el. Hozzátette: a helyi Vöröskereszttől szerezhetők be róluk információk.

A Horvát Vöröskereszt a Twitteren közölte, hogy

a családtagok a 044 600 572-es telefonszámon kaphatnak információt az áldozatokról és sérültekről.

Luka Pešut rendőrkapitány a N1 portálnak azt mondta, hogy a 11 sérültből 8 külföldi.

A Jutarnij List beszámolója szerint ketten súlyosan sérültek meg, egyikük gerincsérüléssel, a másik másiknál ​​bordatöréssel került kórházba, de egyikük sincs életveszélyben. A könnyebb sérültek között van egy gyerek is.

Andrej Plenković miniszterelnök azt mondta, hogy a baleset körülbelül 10 perccel a személyvonat végállomása, Novska előtt történt. A becsapódás nagy volt, és a személyvonat kocsijai kisiklottak.

A horvát köztévé Twitter oldalán fényképeket is közzétett a súlyos balesetről:

A személyvonat a Vinkovci - Novska helyi vonalon közlekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×