eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ételfutár kézbesíti a rendelést egy kordonnal elkerített tömb lakójának Sanghajban 2022. március 31-én. A hatóságok Sanghajt március 28-tól két szakaszban lezárták, és felfüggesztették a tömegközlekedést a koronavírus-fertőzöttek kiszűrése érdekében, miután az esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a kínai nagyvárosban. Az ötnapos lezárás idejére az érintett területeken élők nem hagyhatják el otthonukat, a szükséges használati cikkeket és élelmiszereket pedig kizárólag házhoz szállítás útján szerezhetik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Négy eset miatt újból Covid-karantén van Vuhanban

Három napra teljesen lezárták a 11 milliós kínai város egyik kerületét.

A világméretű koronavírus járvány 2019-ben Vuhan városából indult – emlékeztet cikkében a Telex. A portál az Al-Jazeera hírtelevízió internetes honlapjára hivatkozva, arról számol be, hogy három napra lezárták a város egyik, egymilliós kerületét.

Az ott lakókat arra kérték, hogy maradjanak a kerületben és leállt a városrészben a tömegközlekedés, valamint bezártak a boltok, az éttermek, bizonyos nyilvános szórakozó helyek és a piacok is.

Mindezt azért, mert

a kerületben négy koronavírusos fertőzöttet találtak.

Kína a járvánnyal kapcsolatban a szigorú zérótoleranciát követ, ám az is igaz, hogy a sorozatos korlátozások jócskán visszavetették a kínai gazdaság fejlődését.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×