eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Torokszorító jeleneteket rögzített az ukrán orvosnő az Azovsztal sebesültjeiről – videó

Julija Pajevszka a civilek és ukrán katonák mellett orosz megszállókat is ellátott.

Julija Pajevszka katonai orvos egy tamponban becsempészett kamerával készített felvételeket az ostromlott mariupoli acélgyárban, mielőtt az oroszok elfogták – írja az Associated Press gazdagon illusztrált cikke alapján a Telex.

A videókat az evakuálás közben tudta átadni az AP egyik újságírójának.

Az oroszok most azzal vádolják, hogy az általuk nácinak tartott Azov ezred tagja, bár a katonai kórháznak, ahol dolgozott semmi köze nincs az ezredhez. A felvételeken az is látszik, hogy nemcsak ukrán civileket ápolt, hanem sebesült orosz katonákat is – írja a Telex.

A videó végig igen megterhelő érzelmileg, a doktornő jobbára fejkamerájával rögzíti az eseményeket. A legmegrázóbb rész, amikor egy testvérpárt hoznak be, a szüleik meghaltak, egy ellenőrző ponton lőttek rájuk. A kislányt sikerül életben tartaniuk, de a kisfiú életét nem sikerül megmenteni. Julija Pajevszka csukja le a szemeit, majd a falhoz fordulva zokogásban tör ki.

Az 53 éves orvos most több száz helyi vezető, újságíró és egyszerű civil társaságában orosz fogságban van.

Nyitóképünk: az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videofelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×