eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök által a Twitter közösségi portálon közreadott képen Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Morawiecki, Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke, miniszterelnök-helyettes és Petr Fiala cseh kormányfő (b-j) térképet tanulmányoz egy Kijevbe tartó vonaton 2022. március 15-én. A lengyel, a cseh és a szlovén politikai vezetők Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal ukrán kormányfővel találkoznak majd az ukrán fővárosban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/PAP/Lengyel miniszterelnök/TWITTER/@MorawieckiM / HANDOUT

Beszámoltak kijevi útjukról a kormányfők

További sürgős lépésekre van szükség Ukrajna támogatására - közölte a lengyel kormányszóvivő.

Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével beszélt telefonon Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő, miután szerdán visszatértek Lengyelországba az ukrán fővárosból - közölte Piotr Müller lengyel kormányszóvivő a Twitteren.

"Szükség van további sürgős lépésekre Ukrajna támogatására, az Európai Unió minden tagállama rendkívül fontos szerepet tölt be e feladat megvalósításában" - áll a bejegyzésben.

A három kelet-közép-európai kormányfő, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes kedden Kijevben Volodimir Zelenszkij elnökkel és Denisz Smihal kormányfővel találkozott.

A tárgyalást követő kedd éjjeli kijevi sajtóértekezleten Mateusz Morawiecki az Európai Unió tagjelölti státusának megadását sürgette Ukrajna számára, Jaroslaw Kaczynski pedig nemzetközi békefenntartó misszió Ukrajnába küldésére tett javaslatot.

A lengyel média szerda délelőtt számolt be arról, hogy a négy politikus megérkezett Ukrajnából a délkelet-lengyelországi Przemysl pályaudvarára.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×