eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már Kijevből üzent a lengyel kormányfő

Az ukrajnai háború "egy kegyetlen zsarnok tetteinek eredménye" - közölte Morawiecki, aki két másik miniszterelnökkel utazott Ukrajnába.

Az ukrán fővárosba ért Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes - derül ki Morawiecki kedd esti Facebook-bejegyzéséből.

"Minél hamarabb meg kell állítani ezt a Keleten zajló tragédiát. Ezért vagyunk Kijevben Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettessel, Petr Fiala és Janez Jansa kormányfőkkel" - olvasható Morawiecki bejegyzésében.

Az ukrajnai háború "egy kegyetlen zsarnok tetteinek eredménye" - írta Morawiecki, hozzátéve: Vlagyimir Putyin orosz elnök védtelen civileket támad meg, bombákat dob ukrajnai városokra és kórházakra. A háború miatt "a világ elveszítette a biztonságérzetét, ártatlan emberek halnak meg és elveszítik egész életük munkájának gyümölcsét" - fogalmazott a lengyel kormányfő.

A lengyel, a cseh és az szlovén politikai vezetők kijevi látogatását reggel a varsói kormányfői hivatal jelentette be. Kijevben Morawiecki, Kaczynski, Fiala és Jansa az ukrán elnökkel és a kormányfővel, Volodimir Zelenszkijjel, illetve Denyisz Smihallal találkoznak.

A varsói kormányfői hivatal közölte: a politikusok az Európai Tanács nevében indulnak Kijevbe, a látogatás célja, hogy megerősítsék az Európai Unió támogatását Ukrajna szuverenitása és függetlensége számára, valamint bemutassák az ukrán államnak és társadalomnak szánt széleskörű támogatási csomagot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×