eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Vlagyiszláv Dejnegóval, az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népköztársaság külügyeinek és Szerhij Pereszadával, a Donyecki Népköztársaság külügyeinek irányítójával tanácskozik Moszkvában 2022. február 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Friss hírek a hétvégére remélt orosz-ukrán béketárgyalások esélyéről

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerinte a helyzetet övező „optimizmust” Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „dühös” kijelentései tompították.

Miközben Mariupolban le kellett állítani a civil lakosság evakuálását, mert a két fél szerint a másik nem tartja be a korábban meghirdetett tűzszünetet, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kirgiz kollégája oldalán tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Oroszország kész az Ukrajnával folytatott béketárgyalások harmadik fordulójára.

A Sky News híradása szerint, melyet a Telex szemlézett, Szergej Lavrov azt állította, hogy Kijev kifogásokat kitalálva halasztja el a találkozót, és hogy egyelőre nem kaptak új időpontot az ukrán vezetéstől. Szerinte a helyzetet övező „optimizmust” Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „dühös” kijelentései tompították.

Az ukrán–orosz egyeztetések első fordulóját hétfőn, a második kört csütörtökön tartották Fehéroroszországban.

Később Vlagyimir Putyin orosz elnök - egyébként kemény kijelentéseket is megfogalmazva - egy beszélgetésben az Ukrajnával az elmúlt napokban megkezdett tárgyalásokról azt mondta, hogy Moszkva letette javaslatait az asztalra, most az ukrán félen a sor, hogy reagáljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×