eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: Szerhíj Holodilin

Egyelőre véget értek az orosz-ukrán béketárgyalások - kiderült, miben maradtak

Lesz következő forduló - derült ki nem hivatalos forrásokból.

Egyelőre véget értek a béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között a fehérorosz határon – közölte egy ukrán tisztviselő a RIA orosz állami hírügynökséggel a Sky News tudósítása szerint.

A tisztviselők a tárgyalások második fordulója előtt visszatérnek a fővárosukba további konzultációkra.

Az orosz és az ukrán tárgyalódelegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el - jelentette ki Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja, az orosz alsóház külügyi bizottságának tagja a Fehéroroszországban hétfőn folytatott, öt órán át tartó kétoldalú tárgyalások után.

Szluckij közölte, hogy az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására. Szó esett a tűzszünetről és Ukrajna demilitarizálásáról is.

Bejelentette, hogy

két-három nap múlva újabb kétoldalú tárgyalási forduló várható.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője bejelentette, hogy a következő megbeszélésre a felek szintén Fehéroroszországban, a lengyel-fehérorosz határnál fognak találkozni. A hétfői megbeszélés a fehérorosz Hrodna megyében volt, az ukrán határ közelében.

Megyinszkij is úgy nyilatkozott, hogy több olyan pontot találtak, "amelyek alapján közös álláspontok prognosztizálhatók". Hozzátette, hogy a küldöttségvezetők a tárgyalási pozícióról konzultálni fognak országuk vezetésével.

Az ukrán elnökség korábban azt közölte, hogy a tárgyalások célja a tűzszünet létrehozása és Oroszország haderejének kivonása volt. A Nyugat azonban továbbra is gyanakvó maradt Oroszország céljaival kapcsolatban.

(A nyitóképen: A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án.)

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×