eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrök őrizetbe vesznek tiltakozókat az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tüntetésen Szentpéterváron 2022. február 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Tiltakozásra szólított fel Alekszej Navalnij a börtönből

„Menj el a városod főterére minden hétköznap, hétvégén és ünnepnapokon 14 órakor.”

Alekszej Navalnij megint üzent a börtönből, miután a háború kirobbanásakor azt írta, hogy a szenilis tolvajoknak már nem elég a propaganda, vért akarnak. A bebörtönzött ellenzéki vezető Twitter-üzenetét a 444.hu idézte.

Azt írja Navalnij, hogy az orosz nemzet békés akar lenni, de most sajnos kevesen nevezik annak..

„De legalább ne váljunk a megrémült hallgatagok nemzetévé! A gyáváké, akik úgy tesznek, mintha nem vennék észre a nyilvánvalóan őrült cárunk által kirobbantott Ukrajna elleni agresszív háborút.

Nem tudom, nem akarom és nem is fogom csendben nézni, hogy 100 évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatos áltörténelmi ostobaságok váltak ürüggyé az oroszoknak ukránok megölésére, az ukránoknak pedig arra, hogy védekezés közben oroszokat öljenek.

(...)

Mindenkit felszólítok, hogy menjen ki az utcára, és harcoljon a békéért.

Putyin nem Oroszország. És ha van most valami Oroszországban, amire a legbüszkébbek lehettek, az az a 6824 ember, akiket azért vettek őrizetbe, mert – minden felszólítás nélkül – »HÁBORÚ – NEM!« feliratú plakátokkal vonultak utcára.

(...)

Bárhol is vagy, Oroszországban, Fehéroroszországban vagy a bolygó másik felén,

menj el a városod főterére minden hétköznap, hétvégén és ünnepnapokon 14 órakor. Ha külföldön vagy, menj el az orosz nagykövetséghez.

(...)

Mindennek ára van, és most, 2022 tavaszán meg kell fizetnünk ezt az árat. Nincs, aki megtegye helyettünk. Ne »legyünk a háború ellen«! Harcoljunk a háború ellen!”

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×