eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a wellingtoni parlamentben 2021. október 11-én. Az új-zélandi kormány a közeljövőben kötelezővé teszi az egészségügyi dolgozók és a tanárok többsége számára a koronavírus elleni oltás felvételét.
Nyitókép: MTI/AP/Pool STUFF NZ/Robert Kitchin

Nem hozta zavarba a nyilatkozó miniszterelnököt a földrengés - videó

Egy 5,9-es erősségű földmozgás történt éppen akkor, amikor Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern épp nyilatkozott.

A koronavírus-járvány utáni lezárási tervekről szóló sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók számára, amikor megmozdult a föld. Egy pillanatra megállt, majd visszakérdezett: "Elnézést, egy kis figyelemelterelés, megismételné ezt a kérdést?"

Az új zélandi földrengéskutató Geonet szerint sajtótájékoztatót megzavaró rengés epicentruma az Északi Sziget középső része alatt volt, 35 kilométer mélyen. A kutatóközponthoz 25 ezer lakossági bejelentés érkezett, de nagyobb károkról nem kaptak tájékoztatást - írta a Portfolio a brit The Guardian alapján.

Nem ez az első eset, a munkáspárti miniszterelnök már tavaly májusban is hasonló szituációba került. Akkor hasonló erősségű, 5,8-as fokozatú földrengés történt nyilatkozata közben, még a bútorok is megmozdultak - ő akkor is higgadtan reagált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×