eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Washington, 2016. április 17.Bill Gates, a Microsoft amerikai társaság alapító elnöke a pénzügyi fejlesztés új módjairól szóló tanácskozáson, amelyet az IMF és a Világbank tavaszi találkozóinak keretében tartanak a Világbank washingtoni székházában 2016. április 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: SHAWN THEW

Váratlanul borús jóslatokkal állt elő Bill Gates a koronavírus-járványról – videó

A Microsoft-alapító milliárdos üzletember szerint a következő 4-6 hónap lesz a pandémia legrosszabb időszaka.

A Bill Gates alapítványa által támogatott IHME szervezet előrejelzése 200 ezer többlethalálozást vetít előre. Amennyiben azonban betartjuk a járványügyi előírásokat, például a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozóan, akkor ezeknek a halálozásoknak a jelentős része elkerülhető – tette hozzá.

Bill Gates bevallotta, hogy arra számított, hogy az Egyesült Államok hatásosabban veszi fel a harcot a koronavírus ellen. Ugyanakkor sokkal halálosabb is lehetne, mint amilyen jelenleg, vagyis nem a legrosszabb forgatókönyv következett be – idézte a Portolio a szavait.

„Az azonban meglepett engem is, hogy az Egyesült Államokban és az egész világon a globális járvány gazdasági hatásai sokkal nagyobbak voltak, mint azt 5 évvel előrejeleztem.”

Mindemellett a világ egyik leggazdagabb emberének várakozásai szerint 2021 nyarán térhetünk vissza a normális életünkhöz, egy-két kivételtől eltekintve. Az újrafertőzés veszélye azonban egészen 2022 elejéig fennállhat – magyarázta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×