eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vegyész analitikus dolgozik az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székházában, Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy az AstraZeneca és az ausztrál kormány közötti megállapodásnak köszönhetően az ausztrál lakosok a világon az elsők között fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát, amennyiben azt sikerül kifejlesztenie a cégnek.
Nyitókép: MTI/AAP/Dan Himbrechts

Megszólalt az AstraZeneca a leállított koronavírus-teszttel kapcsolatban

Az után nyilatkoztak, hogy a sajtó megszellőztette, milyen - súlyos - tünetek jelentkeztek az egyik tesztalanynál.

Kifejezetten gyakori lépés az oltóanyagok fejlesztése során, hogy átmenetileg felfüggesztik egy kísérleti vakcina tesztelését, a különbség most az, hogy a koronavírus elleni oltóanyag előállítását az egész világ figyelemmel követi - mondta csütörtökön Pascal Soriot, az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár vezérigazgatója.

A héten a vállalat biztonsági megfontolásokból felfüggesztette a koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál, aki - sajtóértesülések szerint - gerincvelő-gyulladás tüneteit mutatta, amelyet vírusfertőzés is okozhat.

Soriot közölte:

még nem tudják a szóban forgó tesztalany diagnózisát, nem bizonyos, hogy gerincvelő-gyulladásról van szó,

még további vizsgálatokat végeznek. A diagnózist független bizottság vizsgálja majd meg, és ez a testület fog dönteni arról, hogy az AstraZeneca folytathatja -e a klinikai tesztelést.

A vállalat vezetője szerint abban az esetben, ha a tesztelés hamarosan folytatódhat, még az év végéig kiderülhet, hogy hatásos-e a vakcinájuk a koronavírus ellen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban az AstraZeneca kísérleti oltóanyagát nevezte a legígéretesebbnek. Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kidolgozott védőoltást az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is tesztelik.

Pascal Soriot tájékoztatóján azt is elmondta, hogy cége csaknem 3 milliárd adag vakcina előállítására lesz képes a világ különböző pontjain működő gyáraiban, így az oltóanyagok szétosztását nem kell majd korlátozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×