INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

facebook

gyűlöletbeszéd

hirdetés

kampány

civil szervezet

megelőzés

Nagy változás jöhet a Facebooknál

Nagy változás jöhet a Facebooknál

Infostart / MTI

Hirdetői bojkott után lépett a Facebook: megbíztak egy médiakutatásokkal foglalkozó szervezetet annak ellenőrzésével, hogy a platform megfelelően kezeli-e és eltávolítja-e a gyűlöletkeltő tartalmakat. Más téren is változtatnak az álhírek terjedése miatt.

Kezd célt érni az az amerikai civil szervezetek által kezdeményezett, "Stop Hate for Profit", vagyis Állítsuk meg a gyűlöletet a profitért elnevezésű nyomásgyakorló akció, amely a Facebook elleni hirdetési bojkottra igyekezett rávenni a legnagyobb vállalatokat, és ezzel elérni, hogy a legnagyobb közösségi médiaplatform nagyobb erőfeszítéseket tegyen a gyűlöletbeszéd és a rasszista tartalmak kiszűrése érdekében. Kedden ugyanis a Facebook bejelentette, hogy megbízzák a Media Rating Council (MRC) nevű, médiakutatásokkal foglalkozó céget annak felülvizsgálatával, hogy a portál megfelelően kezeli-e, illetve eltávolítja-e a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és tartalmakat.

Közvetlenül a bejelentés előtt Mark Zuckerberg, a közösségi portál alapító-vezérigazgatója a vállalat globális marketingjét irányító alelnökkel, Carolyn Evertonnal, a feddhetetlenségért felelős Guy Rosen alelnökkel és Neil Potts közpolitikai alelnökkel együtt videókonferenciát tartott egyes, a portálon hirdető vállalatok képviselőivel. A hirdetői bojkotthoz ugyanis már olyan globális óriásvállalatok csatlakoztak, mint például az Unilever, a Starbucks, a Ford Motor vagy a Coca-Cola.

A vállalat emellett azt is bejelentette, hogy a jövőben az oldalon elsőbbséget biztosítanak a forrásmegjelöléssel ellátott, átlátható információknak, az újságírók által írt szövegek közzétételének.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018