eur:
393.42
usd:
367.75
bux:
66361.7
2024. április 24. szerda György

Madeleine-ügy - Holtan találtak egy nőt

Holtan találtak angliai szállodai szobájában egy nőt, aki korábban hosszas gyűlölethadjáratot folytatott a Portugáliában több mint hét éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei ellen.

A 63 éves Brenda Leyland a Twitter portálon küldött álnéven gyűlölködő üzeneteket Madeleine orvos szüleinek, Kate és Gerry McCann-nek. A Sky News brit hírtelevízió azonban kinyomozta kilétét, a tévé egyik riportere felkereste lakásán, és kérdőre vonta. Brenda Leyland az újságírónak csak annyit mondott, hogy joga volt kifejteni a véleményét, ezután azonban eltávozott lakhelyéről, és nem sokkal később megtalálták holttestét a közép-angliai Leicester városának Marriott szállodájában.

A Leicestershire megyei rendőrség hétfői közleménye szerint a halálesetet "nem övezik gyanús körülmények". A brit rendőrségi szóhasználatban ez rendszerint öngyilkosságra utal.

Hétfőn a Sky News is kiadott egy rövid közleményt, amely szerint a társaság szomorúan értesült Brenda Leyland haláláról, nem tartaná azonban helyénvalónak az üggyel kapcsolatos további találgatásokat vagy kommentárt.

A Scotland Yard épp a minap indított vizsgálatot annak az online üzenethadjáratnak az ügyében, amely Madeleine McCann szülei ellen folyik az összes nagy közösségi portálon, a házaspárt nem egyszer halállal fenyegetve.

A brit sajtó beszámolói szerint az ügyre ráállított nyomozócsoport 65 oldalas dokumentumcsomagot állított össze a Facebookon, a Twitteren és más online portálokon özönlő, gyakran végletesen durva és trágár támadásokból. A fenyegető üzenetek közös vonása, hogy feladóik szerint a szülőknek szerepük volt a kislány rejtélyes eltűnésében.

Azonosításuk esetén az üzenetek szerzői büntetőeljárásra számíthatnak, Nagy-Britanniában ugyanis a 2003-ban kelt távközlési törvény alapján bűncselekménynek számít a durván sértő vagy fenyegető online tartalmak feltöltése.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyermek - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak viszont azóta sem lelik nyomát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×