eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A nápolyi San Paolo Stadiont fertőtleníti egy dolgozó a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 4-én. Olaszországban eddig 2502 koronavírussal fertőzött személyt találtak, ebből 160 ember meggyógyult és 79 vesztette életét.
Nyitókép: Ciro Fusco

Átlépte a kétszázezret a koronavírusból felépültek száma

A folyamatban néhány ország lassan felzárkózhatna Kínához, a fertőzés bölcsőjéhez, de még a spanyol gyógyult-adat is csak harmada a kínainak.

A Worldometers.info portálon található temérdek koronavírusos adatsor között van azért egy-két, bizakodásra okot adó információ is. Ilyen például a gyógyultak száma, amely csütörtök délután átlépte a kétszázezret.

A 203 176 fős adat azt jelenti, hogy az eddig jelentett, csaknem 1 millió hivatalos koronavírusos közül minden ötödik már túl van a fertőzésen, ami akkor sem rossz hír, ha a "lezárt esetek" ötöde halállal végződött (49 165 beteg elhunyt). A matematika törvényszerűségeiből az következik, hogy valamivel több mint 700 ezren tekinthetők ma aktív koronavírusosnak.

A legtöbb felgyúgyult természetesen kínai (76 408), a Föld legnépesebb országa a hivatalos adatközlések szerint ugyanis már túl van a járványon. Ötszámjegyű a gyógyultak száma még Spanyolországban (27 ezer), Németországban (19 ezer), Olaszországban és Iránban (17-17 ezer), valamint Franciaországban (11 ezer).

Az említett országok járványgörbéjét megnézve látható, hogy tempósan nő a gyógyulók száma a spanyoloknál és Iránban, a németeknél, az olaszoknál és a franciáknál a gyógyulás üteme valamivel lassabb vagy stagnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×