INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

koronavírus

meggyógyult

felépült

A nápolyi San Paolo Stadiont fertőtleníti egy dolgozó a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 4-én. Olaszországban eddig 2502 koronavírussal fertőzött személyt találtak, ebből 160 ember meggyógyult és 79 vesztette életét.

Átlépte a kétszázezret a koronavírusból felépültek száma

Infostart

A folyamatban néhány ország lassan felzárkózhatna Kínához, a fertőzés bölcsőjéhez, de még a spanyol gyógyult-adat is csak harmada a kínainak.

A Worldometers.info portálon található temérdek koronavírusos adatsor között van azért egy-két, bizakodásra okot adó információ is. Ilyen például a gyógyultak száma, amely csütörtök délután átlépte a kétszázezret.

A 203 176 fős adat azt jelenti, hogy az eddig jelentett, csaknem 1 millió hivatalos koronavírusos közül minden ötödik már túl van a fertőzésen, ami akkor sem rossz hír, ha a "lezárt esetek" ötöde halállal végződött (49 165 beteg elhunyt). A matematika törvényszerűségeiből az következik, hogy valamivel több mint 700 ezren tekinthetők ma aktív koronavírusosnak.

A legtöbb felgyúgyult természetesen kínai (76 408), a Föld legnépesebb országa a hivatalos adatközlések szerint ugyanis már túl van a járványon. Ötszámjegyű a gyógyultak száma még Spanyolországban (27 ezer), Németországban (19 ezer), Olaszországban és Iránban (17-17 ezer), valamint Franciaországban (11 ezer).

Az említett országok járványgörbéjét megnézve látható, hogy tempósan nő a gyógyulók száma a spanyoloknál és Iránban, a németeknél, az olaszoknál és a franciáknál a gyógyulás üteme valamivel lassabb vagy stagnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Ciro Fusco
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018