INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

brexit

nagy-britannia

donald tusk

Brüsszel, 2018. június 29.Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén tartott sajtóértekezleten 2018. június 29-én. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Tusknak nem tetszenek a brit javaslatok

Infostart / MTI

Az Európai Tanács elnöke szerint "nem meggyőzőek" a brit miniszterelnök szerdai javaslatai a Brexit-megállapodás új feltételeiről.

Donald Tusk egy csütörtöki Twitter-üzenetében azt írta, hogy két telefonbeszélgetése is volt, az egyik Dublinnal, utána a másik Londonnal. Leo Varadkar ír miniszterelnököt biztosította, hogy az Európai Unió teljes mértékben Írország mögött áll. Boris Jonhnson brit kormányfő számára üzenete pedig az volt, hogy - mint fogalmazott - "nyitottak vagyunk, de nem vagyunk meggyőzve". Ezzel a szerdán bemutatott új brit javaslatokra utalt, amelyekről tovább lehet tárgyalni.

Hasonló értelmű nyilatkozatot tett közzé az Európai Parlament Brexit-ügyi koordinációs bizottsága, amely szerint az október 2-án, "az utolsó pillanatban" ismertetett brit javaslatok jelenlegi formájukban nem képeznek alapot a megállapodáshoz Nagy-Britannia rendezett távozásáról az Európai Unióból, nem foglalkoznak a megoldandó ügyekkel. Az unió ugyanakkor nyitva áll a "működő és komoly" megállapodás előtt, amelytől London javaslatai messze állnak - hangzik a közlemény.

Nyitókép: Stephanie Lecocq, MTI/EPA
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018