eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Donald Trump amerikai elnök (b2) és Boris Johnson brit miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ hét legfejlettebb ipari országa (G7) csúcstalálkozójának második napján a délnyugat–franciaországi Biarritzban 2019. augusztus 25-én.
Nyitókép: Donald Trump amerikai elnök (b2) és Boris Johnson brit miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ hét legfejlettebb ipari országa (G7) csúcstalálkozójának második napján, 2019. augusztus 25-én. MTI/EPA/Pool/Stefan Rousseau

Brexit: Trump rákapcsolt, dicséri Boris Johnson brit miniszterelnököt

Átfogó kereskedelmi megállapodást fog kötni az Egyesült Államok az Európai Unióból kilépő Nagy-Britanniával - mondta vasárnap újságírók előtt Donald Trump amerikai elnök a G7-es országcsoport csúcstalálkozójának otthont adó Biarritzban, hozzátéve, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök "éppen a megfelelő ember" arra, hogy kiléptesse országát az unióból.

"Ő az az ember, aki véleményem szerint nagyszerű miniszterelnök lesz" - mondta az amerikai elnök. Hozzátette, hogy várakozásai szerint mostantól felgyorsulhatnak a brit-amerikai kereskedelmi tárgyalások, amelyek eddig a brit fél miatt akadoztak.

Boris Johnson a Trumppal elköltött munkareggelije után arról beszélt, hogy kemény kereskedelmi tárgyalásokra számít az Egyesült Államokkal, de a brit vállalatoknak hatalmas lehetőségei vannak az amerikai piacon.

A brit kormányfő hozzáfűzte: Nagy-Britannia összességében inkább a "kereskedelmi békét" támogatja, szemben a jelenleg zajló kereskedelmi háborúval, és nem pártolja vámok bevezetését.

Donald Trump igyekezett eloszlatni azokat a híreket, miszerint feszült hangulatban fogadnák őt Biarritzban a világ legfejlettebb országainak vezetői. Reggeli Twitter-üzenetében azt emelte ki, hogy a G7-vezetők remekül kijönnek egymással a találkozón.

Az amerikai elnök arra készül, hogy rávegye a G7-csoport tagjait, tegyenek többet a gazdaság serkentése érdekében, illetve hogy nyissák meg jobban az európai, japán és kanadai piacokat az amerikai gyártók termékei előtt.

Néhány napja újabb szakaszába lépett az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború, miután Peking újabb vámokat vezetett be amerikai termékekkel szemben. Újságírók érdeklődésére Trump úgy fogalmazott: a fokozódó kereskedelmi viták ellenére Washington "jelenleg nagyon jól kijön" Kínával.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×