eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Friedrich Merz volt frakcióvezető, Annegret Kramp-Karrenbauer pártfőtitkár és Jens Spahn egészségügyi miniszter (b-j), a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökjelöltjei a bemutatkozásukat szolgáló nyolc regionális pártértekezlet egyikén Lübeckben 2018. november 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/David Hecker

CDU-tisztújítás: nem hozott eredményt az első szavazás

Az újabb szavazást rögtön az első forduló eredményének kihirdetése után megkezdték

Nem hozott döntést az elnökválasztás első fordulója pénteken Hamburgban a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán, mert egyik jelölt sem szerezte meg a szavazatok abszolút többségét. A titkos szavazáson az 1001 küldött közül 999-en vettek részt, valamennyien érvényesen voksoltak.

  1. Annegret Kramp-Karrenbauer főtitkár 450 szavazatot kapott.
  2. Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezetőre 392 küldött szavazott.
  3. Jens Spahn egészségügyi miniszter 157 szavazatot szerzett.

A párt alapszabálya szerint második fordulót tartanak, amelyben az első két helyezett, vagyis Annegret Kramp-Karrenbauer és Friedrich Merz között lehet választani. A szavazást rögtön az első forduló eredményének kihirdetése után megkezdték.

Ennek eredményeként ismét női elnöke lesz a német Kereszténydemokrata Uniónak: Annegret Kramp-Karrenbauer, a párt főtitkára kapta a legtöbb szavazatot a párt hamburgi tisztújító kongresszusán. Részletek itt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×