INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

hídomlás

olaszország

Genova, 2018. augusztus 14.Mentőalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)

Hídomlás - még nincs vége a szörnyűségnek

Infostart

Újabb három holttestet találtak a romok alatt, 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma. Olaszországban ma nemzeti gyásznapot tartanak.

Egy kilencéves kislány és szülei holttestét találták meg egy "teljesen összezúzott" személyautóban. A szombat nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban. Később egy 30 éves férfi holttestére is rábukkantak a mentőalakulatok.

Az állami rádió tudósítása szerint

a katasztrófamentők elképzelhetőnek tartják, hogy mindenkit megtaláltak, akit eltűntként tartottak nyilván,

mert egy idős ember - akiről úgy gondolták, az áldozatok között lehet a romok alatt - jelentkezett a helyi hatóságoknál. A férfi elmondta, hogy jól van, és nem volt a híd közelében a tragédia idején.

Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén.

A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint 17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert

a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

Nyitókép: Luca Zennaro
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018