eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Varga Mihálytól Nagy Márton kezébe kerül a gazdasági döntéshozatal java

A Gazdasági Kabinetnek új tagjai is vannak a vezető személyi változásán túl, kikerült viszont Gulyás Gergely.

Változik a döntés-előkészítés a kormányon belül, vette észre a vonatkozó kedd esti határozatot Magyar Közlönyben a Portfolio.

A gazdasági portál által a legfontosabbnak tekintett részlet, hogy a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik, és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett, nála összpontosulnak tehát a legfontosabb döntések.

A határozat lényeges pontja, hogy a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma mostantól

Az új döntéshozó fórum mostantól 4 osztatú (Stratégiai Kabinet, Gazdasági Kabinet, Védelmi Tanács, Nemzetpolitikai Kabinet) az eddigi 5 helyett (Stratégiai és Családügyi Kabinet, Gazdasági Kabinet, Növekedési és Versenyképességi Kabinet, Védelmi Tanács, Nemzetpolitikai Kabinet).

Tehát a Növekedési és Versenyképességi Kabinet megszűnik, és beolvad a Gazdasági Kabinetbe és a Stratégiai és Családügyi Kabinetből elnevezés szintjén Stratégiai Kabinet lesz.

A Gazdasági Kabinet tagja még az agrárminiszter, az energiaügyi miniszter, az építési és közlekedési miniszter, a kultúráért és innovációért felelős miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a területfejlesztési miniszter, a tárgyalt napirendi pont tekintetében az előterjesztő (jelentés esetén a benyújtó) miniszter vagy miniszterek és a miniszterelnök politikai igazgatója; Orbán Balázs új tag, ahogy Szijjártó Péter, Nagy István és Csák János, valamint Navracsics Tibor, kikerült azonban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

A Gazdasági Kabinet felelősségi körét 66 pontban sorolja fel a kormányhatározat, Nagy Márton felelősségi körébe tartoznak így december 7-étől már az adópolitikai előterjesztések és jelentések is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×