eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 3800 négyzetméter alapterületű, csaknem 1000 férőhelyes Rákóczi téri mélygarázs. A garázs a Váráscsarnokhoz, valamint a 4-es metró ottani állomásához kapcsolódó parkolási igényeket és forgalmat is kiszolgálja. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA: Nagy Zoltán

Itt a hazai befektetés, amely az infláció dupljával kecsegtet

Két év alatt közel 40 százalékkal nőttek a garázsárak, a kínálat pedig az elmúlt hónapokban ugrott meg nagyon.

Az ingatlanpiac nem pörög mostanában, van viszont egy szegmens, amely épp most lett élénk: az eladásra meghirdetett garázsok kínálata jelentősen bővült, miközben áruk is nagyot nőtt – mutatta be az ingatlan.com.

Egy budapesti garázs átlagos ára 7,2 millió forint, 39 százalékkal több, mint 2021 szeptemberében volt, és 11 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A kínálat 2021 és 2022 ősze között stagnált, azóta viszont nagyjából a duplájára nőtt.

A legdrágább a Vár, ahol az eladó garázsok átlagára meghaladta a 30 millió forintot.

Emellett Budán a II. és a XII., Pesten a VI. és a VII. kerületben 10 millió forint fölötti az átlag. A legolcsóbb budapesti garázsokat Kőbányán, Rákospalotán és Pestszentlőrincen lehet megvenni, 4,5-5 millió forintért. A bérleti díj nem változott, az havi 25 ezer forint körül maradt.

Vidéken Győrben és Debrecenben mérték a legnagyobb drágulást, 22, illetve 10 százalékosat (7,9, illetve 7,7 millió forintra, vagyis drágább ott a garázs, mint Budapesten). Érdekes fejlemény az is, ami Szegeden, illetve Székesfehérváron történt: ott az ár alig nőtt – Szegeden 100 ezer forinttan 8,5 millióra, Székesfehérváron pedig maradt 6,7 millió –, de mindez aközben történt, hogy a kínálat triplájára, illetve négyszeresére emelkedett.

A kínálat bővülésében nagy szerepet játszik az, hogy korábban sokan befektetési céllal vettek garázst, hogy azt kiadják, most viszont már inkább állampapírba tették a pénzüket. Eközben viszont a parkolási díjak nőnek, és egyre kevesebb a parkolási lehetőség is, úgyhogy az árak emelkednek – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Sőt, szerinte az elektromos autók terjedése további felértékelődést hozhat, ha az elektromos hálózatra kötött garázsban tankolni olcsóbb lesz, mint a nyilvános töltőállomásokon.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×