eur:
392.93
usd:
362.29
bux:
65965.71
2024. február 29. csütörtök Elemér
Gas burning with blue flames on the burner of a gas stove. Concept of carbon footprint and price of natural gas on the market
Nyitókép: HJBC

Az MSZP bejelentést tett a GVH-nál az MVM árképzése miatt

A Magyar Szocialista Párt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál az MVM - a párt szerint tisztességtelen - kereskedelmi gyakorlata miatt.

Újabb, megkérdőjelezhető üzleti gyakorlatra derült fény. Az MVM olyan számlákat küldött ki a fogyasztóinak, amelyeken megtévesztően szerepelt a gáz piaci ára és az a kedvezmény, amit a társaság nyújt.

Ez pedig arra ösztönözhette a fogyasztók egy részét, hogy ne keressenek más szolgáltatót, hanem az MVM-mel újítsák meg a szerződésüket. Az MSZP szerint ezzel legalább 3,3 millió ügyfelet vezetett félre az állami tulajdonban lévő MVM, ezért a szocialisták a Versenyhivatalhoz fordultak.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt: több tízezer átalánydíjas kapott a nyár folyamán óriási számlákat, annak ellenére, hogy rendben fizették a részszámlákat. Azok vannak bajban, akiknek az éves leolvasásuk, ami alapján az elszámolószámlát kiállítják, február és július között van és a rezsicsökkentett határ közelében vagy valamivel afölött fogyasztanak.

Miután a sajtó is felfigyelt az energiacég üzleti gyakorlatára, az MVM 12 havi részletfizetést ajánlott fel a bajba jutott embereknek. Lényegében sztornóztatják az ilyen magas számlákat, és a havi átalányban megállapított, mondjuk, 150 köbméteres részszámlát két-három hónapra olyan mértékűre állíttatják át, amely megfelel az átalány mértékének. Arra mindenkinek felhívják a figyelmét, hogy augusztus 1-je után ismét vissza kell állíttatni az ügyfélszolgálaton az eredeti, példánkban szereplő 150 köbméterre, pontosabban az ez alapján fizetett havi díjnak megfelelő összegre a fogyasztást.

Az is világos, ha valaki már be tudta fizetni az olykor 200-300 ezres számlákat, akkor azt a következő éves elszámoláskor visszakapja (ha nem nőtt a fogyasztása), de addig az állami céget hitelezi a fogyasztó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×