INFORÁDIÓ
2022. november 26. szombat
Virág

szép-kártya

varga mihály

turizmus

vendéglátás

SZÉP-kártyák

Könnyítésekre készülhetnek a turisztikai vállalkozások

Infostart

Varga Mihálynak december elsejéig kell kitalálnia, hogyan alakítsa át a SZÉP-kártyát.

Hétfő este kihirdették a Magyar Közlönyben a SZÉP-kártyával kapcsolatos változást. A rendelet alapján a kormány annak érdekében, hogy javuljon a turizmus-vendéglátás ágazat helyzete, egyetért egy olyan javaslatnak a kidolgozásával, ami megszüntetné az alszámlákat a Széchenyi Pihenő Kártya korlátozott rendeltetésű fizetési számlán belül – írja a Hvg.hu.

A javaslat elkészülésének határideje december 1., a feladatnak Varga Mihály a felelőse.

A lap megjegyzi, hogy a rendeletek között a múlt héten bejelentett turisztikai akcióterv is visszaköszön. Felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, az intézkedés október 31-e és március 31. között hatályos, vagyis az eddigi időszakra már befizetett adót visszatérítik majd a vállalkozásoknak.

Hozzáteszik, hogy a turisztikai ágazatot érintő adminisztrációs terhek csökkentéséről is megjelent a rendelet. Eszerint kitolták a vendéglátók és a turisztikai attrakciók számára az adatszolgáltatási kötelezettséget, amit a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba kellene továbbítaniuk.

A turisztikai szereplők kérésére továbbá munkaidőkeret-szabályozást vezetnek be az ágazatban, a jövőben 24 havi munkaidőkeretben lehet elszámolni a túlórákat.

Nyitókép: Magyarország kormánya
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018