eur:
394.33
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Útépítő munkások dolgoznak az M85-ös gyorsforgalmi út Enese - Csorna között épülő szakaszán, Győr közelében 2014. szeptember 25-én. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 450 milliárd forintos infrastrukturális programjának részeként valósul meg az M85 gyorsforgalmi út kiépítése. Az M85-ös gyorsforgalmi út Győr-Csorna közötti, 38 kilométer hosszú, 2x2 sávos szakasza, amely új nyomvonalon épül, 2015 nyarára készül el.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kiderült, kik építhetik meg az M85-ös gyorsforgalmi utat országhatárig

Nettó 44 milliárdos beruházásról van szó, ennyiből készül a Fertőrákostól az országhatárig tartó szakasz.

Egyedüli ajánlattevőként, konzorciumban a Subterra-Raab Kft., a Dömper Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. építheti meg az M85-ös gyorsforgalmi út érintett szakaszát - írja a Napi.hu.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közbeszerzéseken gyakran pályázó, de csak ritkán nyerő három cég feladata az M85-ös gyorsforgalmi útnak a fertőrákosi csomóponttól az országhatárig tartó 3,95 kilométer hosszú szakaszának a tervezése, valamit kivitelezése.

Ezen túl a feladat része a 84-es számú főútnak a határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötése 725 méter hosszúságban. Egy 780 méteres alagutat is kell építeni. Mindkét út 2x2 forgalmi sávos lesz. Végül meg kell építeni a soproni Észak-nyugati elkerülő utat, amely 3,6 kilométeres lesz, de csak 2x1 forgalmi sávon halad, továbbá fel kell újítani a 84-es számú főút egy 2 kilométeres szakaszát is.

A nyertesekkel április 29-én kötött szerződést a NIF, de csak most jelent meg a tájékoztatás.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×