INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

boeing

wto

egyesült államok

tiltott támogatás

Újabb csapás sújtott a megroggyant Boeingra

Újabb csapás sújtott a megroggyant Boeingra

Infostart

Ismét a Boeing ellen ítélt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO): e szerint az Egyesült Államok a korábbi határozatok ellenére továbbra is adókedvezményeket ad, és ez sértette az Airbus több potenciális üzleti lehetőségét is.

A tizenöt éve tartó vita újabb fordulópontjához ért, a Kereskedelmi Világszervezet fellebbviteli testülete végérvényesen kimondta, hogy a Boeing még mindig tiltott állami támogatást kap – írja a Reuters alapján az airportal.hu. A határozat szerint az USA Washington állama a korábbi tiltás ellenére versenytorzító adókedvezményben részesíti a gyártót, és ez öt üzletkötés esetében kárt okozott az Airbusnak.

Azért került a fellebbviteli testület elé az ügy, mert az Európai Unió nehezményezte, hogy egy WTO-határozat ellenére még mindig ilyen előnyt élvez a Boeing. Az EU nevében Cecilia Malmström közlekedésért felelős biztos természetesen üdvözölte a mostani döntést: a közlemény szerint ez ismét azt igazolja, hogy az amerikai gyártó tiltott támogatást élvez. Az Egyesült Államok viszont azt közölte, hogy “csak” évente mintegy 100 millió dollár adóelőnyről van szó, és egyetlen pontban találták az országot bűnösnek. A Boeing arról tájékoztatott, hogy maradéktalanul meg fognak felelni a határozatnak.

Nyitókép: boeing.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018