eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: boeing.com

Újabb csapás sújtott a megroggyant Boeingra

Ismét a Boeing ellen ítélt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO): e szerint az Egyesült Államok a korábbi határozatok ellenére továbbra is adókedvezményeket ad, és ez sértette az Airbus több potenciális üzleti lehetőségét is.

A tizenöt éve tartó vita újabb fordulópontjához ért, a Kereskedelmi Világszervezet fellebbviteli testülete végérvényesen kimondta, hogy a Boeing még mindig tiltott állami támogatást kap – írja a Reuters alapján az airportal.hu. A határozat szerint az USA Washington állama a korábbi tiltás ellenére versenytorzító adókedvezményben részesíti a gyártót, és ez öt üzletkötés esetében kárt okozott az Airbusnak.

Azért került a fellebbviteli testület elé az ügy, mert az Európai Unió nehezményezte, hogy egy WTO-határozat ellenére még mindig ilyen előnyt élvez a Boeing. Az EU nevében Cecilia Malmström közlekedésért felelős biztos természetesen üdvözölte a mostani döntést: a közlemény szerint ez ismét azt igazolja, hogy az amerikai gyártó tiltott támogatást élvez. Az Egyesült Államok viszont azt közölte, hogy “csak” évente mintegy 100 millió dollár adóelőnyről van szó, és egyetlen pontban találták az országot bűnösnek. A Boeing arról tájékoztatott, hogy maradéktalanul meg fognak felelni a határozatnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×