eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport 2017-es eredményeit bemutató sajtóbeszélgetésen 2018. március 2-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Csányi Sándor az Arénában

Bankszektor, labdarúgás és gazdasági fejlődés - ezekről mind beszélhet Magyarország leggazdagabb embere ma este, az InfoRádió Aréna című műsorában.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, az MLSZ elnöke érkezik csütörtök este az InfoRádió Arénájának stúdiójába, nem is először.

" Meggyőződésem, hogy az adórendszer nem a kedvezmények, a különböző támogatások terepe, és ugyanígy nem értettem egyet a családi jellegű személyi jövedelemadóval sem,

nem így kell elrendezni azt, hogy egy családban hány gyermek van, annak megfelelő támogatási rendszert kell teremteni". Ezt 12 évvel ezelőtt, 2006-ban mondta a gazdaság helyzetéről a megszorítások időszakában Csányi Sándor az InfoRádió műsorában.

Az OTP vezér már több, mint 14 éve fogadja el Magyarország hírrádiójának meghívását. Egy 2007-es Arénában például, jóval megelőzve a magyar gazdaságpolitika céljait, a keleti terjeszkedésről beszélt.

"Kelet-Európa, Törökország ami most előtérben van, ha távolabbra engedjük a gondolkodást, és nem a 2010-ig terjedő időszakra, akkor Ázsia is ilyen.

Miután 2010 után gondolkodunk Ázsiában is van egy-két olyan ország, ahol el tudnánk képzelni, hogy eredményesen tudnánk operálni."

- mondta. Olyan is volt amikor napi rutinjába avatta be a hallgatókat a bő 10 évvel ezelőtti Arénában.

"A nagy gyerekek is igénylik, hogy beszéljünk, megpróbálom őket napközben felhívni, vagy hazafelé. A kicsikkel minden este kell valamit játszanom, mondjuk egy Honfoglalót a számítógépen, de élvezem - hozzáteszem, nem teher. Aztán 10 órakor ők ágyba mennek, 10-kor nekiülök dolgozni, és általában éjjel egyig, néha fél kettőig dolgozom" - közölte.

A napi.hu aktuális, 100 leggazdagabb magyart rangsoroló listáján Csányi Sándor az első helyen szerepel, 260 milliárd forintos becsült vagyonával.

A nagyvállalkozónak több agrárbefektetése is van, de 2010 nyarától ő a magyar labdarúgószövetség elnöke is, megválasztása után nem sokkal, nyolc évvel ezelőtt szólt arról az InfoRádióban, hogy a magyar válogatott hat éven belül nemzetközi világversenyen lesz. Ez a kitétel teljesült is 2016-ban, a franciaországi Európa bajnokságon: ott volt, sőt tovább is jutott csoportjából a magyar csapat. Aztán valamivel közelebb napjainkhoz, 2013-ban a kínai piacon történő speciális megjelenési lehetőségekről beszélt. A korábbi keleti terjeszkedés témáját napirenden tartva.

"Kínában nagynak lenni egy tartományban, már az is egy óriási dolog, hiszen egy tartomány az Vietnám, vagy Németország méretű, tehát nem gondolok arra, hogy rövid távon, vagy akár középtávon is a teljes kínai piacot el tudjuk foglalni.

Felmerülhet az is, hogy nem vásárolunk, hanem egy zöld mezős bankot alapítunk esetleg speciális termékkel"

- mondta. Az InfoRádió munkatársai a Bank közgyűlései után is többször kérdezték már az elnök-vezérigazgatót, csütörtökön este hat órától pedig a majdnem tucatnyi Arénában történt megszólalás után ismét előtérbe kerülhetnek a bankadó, az akvizíció, vagy éppen a labdarúgás kérdései.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×