eur:
392.87
usd:
355.06
bux:
73122.12
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Nem hőkezelt, hanem nyers volt a Nagy-Britanniából behozott pulykahús

Brit lapértesülés szerint nem hőkezelt, hanem nyers pulykahúst szállított Magyarországra a Bernard Matthews vállalat abból az angliai üzemből, amely a madárinflunza-fertőzés központjának közelében van.

A Times Süth Miklós országos főállatorvosra hivatkozva azt írta: a hat teherautónyi húsból a brit cég tulajdonában lévő SáGa Foods egyik üzemében virsliféléket készítenek, amelyeket Magyarországon, Németországban és Olaszországban forgalmaznak.

Londoni illetékesen korábban azt állították, hogy hőkezelt húst szállítottak Magyarországra az angliai fertőzés körzetéből.

Süth Miklós ezzel ellentétben a Times szerint azt mondta, hogy a Bernard Matthews csak nyers pulykahúst exportál az angliai Holtonban működő telepéről.

Az agrártárca ma küldi el az Európai Bizottságnak azt a jelentést, amely bizonyítja, hogy nem Magyarországról került Nagy-Britanniába a madárinfluenza vírusa.

Korábban a brüsszeli testület egészségügyért felelős tagjának szóvivője is azt mondta: a vírusok hasonlósága nem feltétlenül jelez kapcsolatot a brit és a magyar madárifluenzás esetek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×