eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Betiltották a TikTokot az Európai Bizottságban

Az ügyet már régóta pedzegették Brüsszelben.

Mostantól tilos a TikTok az Európai Bizottságban. A brüsszeli testület biztonsági okokra hivatkozva tiltotta meg a kínai applikáció használatát, a nyugati országok szerint ugyanis egyre aggasztóbb méreteket ölt a kínai technológiai vállalatok adatgyűjtése, amelynek célpontjai elsősorban politikusok – írja a vg.hu.

A Politico értesülései szerint az EB stábját csütörtök reggel értesítették arról, hogy minden céges eszközükről töröljék le a TikTokot.

El kell távolítaniuk az alkalmazást azokról a telefonokról, tabletekről is, ahol bármilyen munkához kapcsolódó tevékenységet végeznek.

Ez utóbbiaknál azonban felkínálták azt a lehetőséget is, hogy ha ragaszkodnak a TikTokhoz, akkor ezekről a privát eszközeikről elegendő a munkájukhoz kapcsolódó alkalmazásokat és információkat törölni.

A döntést a kibervédelemmel magyarázták. A lap úgy tudja, hogy a bizottság döntését hamarosan más európai szervezetek is átvehetik, például az Európai Tanács és az Európai Parlament.

Az Egyesült Államokban egyébként már decemberben meghoztak egy hasonló döntést, azóta a szövetségi tulajdonban lévő eszközökön tilos a TikTokot használni. Március végén pedig a TikTok vezérigazgatóját is beidézik a kongresszus elé, hogy feleljen a biztonságot érintő kérdésekre.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×