eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
THE HAGUE, NETHERLANDS - APRIL 17: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend the Athletics Competition during day two of the Invictus Games The Hague 2020 at Zuiderpark on April 17, 2022 in The Hague, Netherlands. (Photo by Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation)
Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation

Visszahívta II. Erzsébet Harry hercegéket

A brit sajtó úgy tudja, az uralkodó szívesen látná Sussexéket a Buckingham-palota erkélyén a platinajubileuma alkalmából.

Az elmúlt napokban csak úgy pörögtek a hírek Harry herceg és Meghan Markle körül annak apropóján, hogy a pár Hollandiába látogatott a sussexi herceg által alapított, veteránok előtt tisztelgő Invictus Games-re, és ha már Európában jártak, 15 percre tiszteletüket tették a királynőnél is, ami szintén hírértékkel bírt, lévén, hogy az Amerikába vándorlásuk óta erre nem volt példa – írja a Hvg.hu.

Most a brit sajtó azt is kiderítette, hogy Erzsébet királynő meghívta a királyi családtól elidegenedett Harryéket, hogy jelenjenek meg a Buckingham-palota erkélyén a platinajubileumának a júniusi ünnepségén. Az egyelőre nem világos, hogy Harryék élni is fognak-e a meghívással, különösen mert a herceg még jogi vitában áll a brit belügyminisztériummal arról, hogy Nagy-Britanniában hogyan garantálnák a családja biztonságát. Az biztos, hogy formális szerepük nem lehet a jubileumi ünnepségek alatt, hiszen már nem dolgoznak a királyi család kötelékében.

A meghívást a Guardian úgy értelmezi, hogy a korábbi viták és a hercegi párnak a királyi családot kínos helyzetbe hozó ellentmondásos megnyilvánulásai ellenére a 96 éves Erzsébet királynő hisz a család elsőségében.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×