eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A britek egészsége is rámegy a brexitre

Fejfájást okoz a Brexit a briteknek: egy több tízezer háztartás bevonásával készült hosszú távú vizsgálat kimutatta, hogy azoknak, akik a brit európai uniós tagság fenntartására szavaztak a 2016-os referendumon, a krónikus migrénhez fogható stresszt okoz a kilépés.

Azoknak viszont, akik a kilépésre voksoltak, csökkent a stressz-szintjük és elégedettebbek életükkel - ismertette a The Daily Telegraph című lap a kutatás eredményeit.

A tekintélyes intézmények - a Warwick Business School, a London School of Economics és a City University of London - 40 ezer háztartás rendelkezésre álló adatait vizsgálták 2008-ig visszamenően. Kiderült, hogy míg a népszavazás előtt az európai uniós tagság pártolóinak és az ellenzőinek hasonló volt a stressz-szintjük és az elégedettségük az életükkel, a referendum után a bennmaradáspártiaknak nőttek, a kilépéspártiaknak csökkentek ezek az értékeik.

A kutatás kimutatta, hogy azok, akik 2016-ot megelőzően kevésbé voltak elégedettek az életükkel, nagyobb valószínűséggel szavaztak az európai uniós tagság megszűnésére. A házasok, az élettársi kapcsolatban élők és az elváltak szintén inkább a Brexitre szavaztak, csakúgy mint a nyugdíjasok, az egészségi gondokkal küzdők és az alacsonyabb képzettségűek.

A szakemberek szerint a bennmaradásra szavazók által elszenvedett stressz tartósnak tűnik, és csak nőtt az idők folyamán.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×